Descinderi matinale într-o schemă de corupție privind bonitatea solului

Procuratura Anticorupție şi CNA au desfăşurat percheziții simultane la peste 55 de adrese.

Procuratura Anticorupție şi CNA au desfăşurat percheziții simultane la peste 55 de adrese, fiind vizați atât responsabili din cadrul Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii, scrie cotidianul.md. 18 persoane au fost reţinute în urma operaţiunilor.

Procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul ÎS “Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro.

În schimbul acestor sume responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.

Stare de urgenţă în Rusia unde incendiile amenință unul dintre cele mai importante centre nucleare
Articolul anterior
Sute de oameni au fost evacuaţi în Italia din cauza incendiilor devastatoare
Articolul următor