60 de bicicliști vor pedala în susținerea copiilor și adulților cu maladii incurabile din Republica Moldova

Stop înregistrare Foc la Ghete de Biciclete! ,,Numărul de înscrieri a depășit cu mult așteptările și suntem foarte recunoscători celor 60 de bicicliști care s-au înregistrat”, anunță Fundația Hospice Angelus Moldova.

Astfel, sâmbătă, 17 iulie, cu începere de la 8:30, din parcarea Metro (sectorul Rîșcani) va fi dat startul turului „Foc la ghete pe biciclete” organizat de Fundația Hospice Angelus Moldova. Coloana de cicliști va fi securizată de mașina de poliție și o ambulanță.

Bicicliștii se vor bucura de o tombolă cu premii, premiul mare fiind o bicicletă. La fel, participanții vor savura un picnic în aer liber, muzică live în compania Getei Burlacu. Va fi oferită o cupă de onoare și certificate de mulțumire.

 „Foc la ghete pe biciclete” reprezintă o provocare atât pentru cicliștii profesioniști cât și pentru cei amatori. Ei vor trebui să parcurgă distanța de 102 km tur-retur pe traseul Chișinău – Orhei. Destinația finală fiind satul Isacova, acolo unde se află unicul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din țară, „Casa Angelus”. Instituția medicală a fost fondată încă în 2017 și găzduiește la moment 18 copii cu probleme grave de sănătate.

Fiecare kilometru parcurs va aduce alinare copiilor şi adulţilor care suferă de boli incurabile, în stadiu progresiv sau avansat şi cu un prognostic limitat de viaţă.

Fundația Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți și copii, care suferă de boli incurabile, progresive, aflate în stadiu terminal. Hospice Angelus a deschis recent primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu denumirea „Casa Angelus”, în satul Isacova, raionul Orhei. Sursele necesare pentru oferirea gratuită a serviciilor și activitatea Casei Angelus, sunt acumulate în mare parte din activitățile de organizare a evenimentelor de caritate.

METRO a familiarizat profesorii din învățământul tehnic cu bucătăria germană
Articolul anterior
Natalia Barbu, în costum de baie înainte de naștere!
Articolul următor
Alte articole interesante