7.978 de persoane cu forme ușoare de Covid-19 se află în tratament la domiciliu

7.978 de persoane cu forme ușoare de Covid-19 se află în tratament la domiciliu. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Începând cu data de 10 aprilie, a fost dat start tratamentului la domiciliu pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19, în conformitate cu prevederile Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie „Infecția cu coronavirus tip nou”.

Totodată, pe data de 25 august, au fost introduse noi prevederi în Protocolul provizoriu COVID-19.

Astfel, pacienții externați sau excluși din tratament la domiciliu nu vor sta în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, reieșind din faptul că potrivit evidențelor internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European pentru Prevenire și Control al Bolilor, pacienții după suportarea infecției COVID-19 nu sunt contagioși și nu prezintă pericol epidemiologic după 10 zile de boală.

Externarea/excluderea din tratament la domiciliu a asimptomaticilor, se va realiza peste 10 zile de la efectuarea testului pozitiv, fără testare repetată pentru confirmare negativă. După aceasta, autoizolarea nu va mai fi necesară.

Externarea persoanelor confirmate cu COVID-19 cu forme ușoare și medii  se va realiza cel puțin peste 10 zile de la apariția simptomelor și adițional 3 zile fără simptome, fără a fi testate la externare. 

Similar se va proceda și în cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, aflate în tratament la domiciliu. După aceasta, autoizolarea nu va mai fi necesară.

De asemenea, au fost extinse categoriile de pacienții care pot fi plasați în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, fără patologii concomitente și care dispun de condiții de autoizolare la domiciliu:

– persoane cu vârsta ≤ 65 ani;

– copii mai mari de 7 ani.

sursa: www.stiri.md

Mai mulți deținuți condamnați pe viață au donat astăzi sânge și plasmă convalescentă
Articolul anterior
Cetățenii sunt îndemnați să participe la alegerile prezidențiale, cu respectarea măsurilor antiepidemice
Articolul următor
Alte articole interesante