7 secții Covid, cu 200 de locuri, au fost deschise în Spitalul clinic municipal ,,Sfânta Treime”

Începând de astăzi este activat Departamentul Covid – 19, din cadrul SCM ,,Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de locuri. Aceasta este prima instituție spitalicească din municipiu, dar şi din Republica Moldova, unde bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi. Tot aici va activa o secţie de reanimare și terapie intensivă, cu 16 paturi.

separator
Municipalitatea a amenajat secţiile specializate pentru bolnavii cu coronavirus şi intrarea din str. Alecu Russo, sectorul Râşcani.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că entitatea specializată pentru tratarea pacienţiilor cu COVID a fost dotată cu toate cele necesare, spațiile respective fiind renovate recent. Unitatea dispune și de sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi. „Totodată spitalul rămâne unul cu profil multiplu, fiind prevăzut să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii orașului Chişinău şi ai suburbiilor”, a menționat edilul capitalei.

Menționăm că IMSP SCM „Sfânta Treime” este divizata în două unități separate – cea cu profil COVID şi cea existentă, cu profil general. Astfel, au fost luate măsuri pentru evitarea contactului pacienţilor, dar şi a lucrătorilor medicali din cele două blocuri.  

În Moldova este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării
Articolul anterior
Asistentă medicală din Comrat: „Ne-ar plăcea ca oamenii să fie mai înțelegători, să conștientizeze cât ne este de greu”
Articolul următor
Alte articole interesante