8 copii orfani și circa 300 de adulți și copii din familii nevoiașe primesc alimente, burse și prânzuri calde la Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop

Dacă unii aleg să facă binefacere doar de Sărbători, în satul Hârtop din raionul Florești, gesturile de iubire și bunătate îndreptate către aproapele nostru, au devenit o tradiție.

separator

Mai mulți copii rămași fără ocrotire părintească și adulți cu venituri modeste se bucură în mod constant de un prânz cald și pungi cu alimente, grație inițiativei părintelui Sergiu Boldirescu, preotul Bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, comuna Ghindești, raionul Florești, soț grijuliu și tată a trei copii, cunoscut pentru acțiunile sale în plan social-filantropic.

Pe lângă sfaturi duhovnicești și rugăciuni, preotul Sergiu Boldirescu a găsit soluții pentru a ajuta sufletele încercate de soartă.Se spune că dacă oferi binele, înseamnă că vei primi bine, sau vei avea parte de bucurie, atunci când bucuri pe cineva, iar dacă mulţumeşti, vei fi mulţumit.

De aproape 4 ani, în satul Hârtop a luat ființă proiectul ,,Un prânz cald – o bucurie în suflet”, iar anul acesta a oferit ajutor și parohia românească ortodoxă ,,Buna Vestire și Duminica Sfinților români” din Dublin, Irlanda, care s-a alăturat acestui proiect în cadrul campaniei ,,Lasă o urmă în inima unui copil sărman”.

8 copii orfani și cu un singur părinte sunt patronați de Biserica din Hârtop, alături de alți 36 de copii din familii cu venituri mici din comună, toți împreună beneficiind de susținere permanentă, iar 8 copii primesc bursă din partea bisericii. Un prânz cald este oferit în orice zi de duminică și sărbătoare pentru orice om, iar 44 de copii primesc un prânz cald inclusiv în timpul săptămânii.

Principalul sprijin al Bisericii din Hârtop sunt oamenii care vin din toate colțurile țării încărcați cu produse și alimente, donațiile oamenilor mărinimoși, atât din localitate, cât și din afara țării, dar și banii sau dania creștinilor milostivi care se împarte celor săraci.Totodată, pe lângă Biserica din Hârtop, a fost creată A.O. ,,Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare”. Mijloacele colectate sunt folosite în scopul achiziționării de produse și alimente. Chiar ieri, s-au format câteva pahete individuale cu alimente pentru 10 familii nevoiașe.

Părintele Sergiu Boldirescu, din satul Hârtop, mulţumeşte și îi binecuvântează pe toți cei care binevoiesc să ofere ajutor pentru cei mai triști.

8 copii sunt patronați de biserică, 36 de copii din familii cu venituri modeste, 8 elevi care primesc bursă din partea bisericii, 5 bătrâni care primesc câte un prânz la domiciliu. Circa 310-350 de persoane au câte un prânz cald, pe parcursul fiecărei luni.

,,În cadrul proiectului ,,Biserica aproape de oameni!”, zece familii cu venituri modeste au primit în dar haine, produse alimentare și dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Să facem din inima noastră o peșteră, unde zilnic să se nască Hristos, nu doar la o dată fixă! Mulțumesc mult tuturor celor care ne sunteți alături! Să aducem bucurie în sufletul copilului nu doar de sărbători ci prin fapta noastră fiecare zi să fie o sărbătoare pentru el”, ne spune preotul Sergiu Boldirescu.

Este de menționat faptul că, în primăvară, va începe construcția unei case pentru copii orfani. Proiectul se numeste ,,Samariteanul Milostiv-casă pentru copii orfani”, unde 30 de copii rămași fără ocrotire părintească își vor găsi adăpost.

Cei care doresc să ofere ajutor de la distanță, pot face donație prin transfer bancar către conturile indicate mai jos. Iar pentru donații fizice sunteți așteptați cu drag la Biserica din satul Hârtop.

Parohia cu Hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, s. Hârtop

Transfer EURO

Banca beneficiară: MOLDMD2x BC MOLDINDCONBANK S.A.
Banca corespondentă: Landesbank Baden-Wurttemberg, Stuttgart, Germany
Cod IBAN: MD70ML000000002251541437
Cod Fiscal: 1013620010295

Transfer Lei MD

B.C. ,,Moldindconbank” SA
Cod: MOLDMD2x341
IBAN: MD70ML000000002251541437
Cod Fiscal: 1013620010295

A.O. ,,Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare”

Transfer EURO

Banca beneficiară: MOLDMD2X BC MOLDINDCONBANK S.A.
Banca corespondentă: Landesbank Baden-Wurttemberg, Stuttgart, Germany
Cod IBAN al beneficiarului: MD74ML000000002251841386

Transfer Lei MD

B.C. ,,Moldindconbank” SA, filiala Florești
Cod: MOLDMD2x341
Cod IBAN al beneficiarului: MD74ML000000002251841386
IDNO: 1002600028096
Cod Fiscal: 1016620004293

Mai jos, în video, vă colindă micuții din Horul bisericesc al comunei Hârtop, raionul Florești!

Mesaj către guvernanți: ,,Vă invit să vedeți cum trăim noi, ,,ăştia” care contribuim cu miile de euro trimişi în țară an de an”
Articolul anterior
Avioanele vor putea ateriza pe Aeroportul Chișinău și pe timp de ceață
Articolul următor
Alte articole interesante