80 de mii de lei pentru copii bolnavi de leucemie

Pe 7 iunie, bunii prieteni și colegi de scenă al regretatului Alexei Leahu: Corina Tepeș, Valentin Boghean, Ion Rață, Silvia Grigori, Cristi Tabără, Oleg Baraliuc, Radmila Popovici-Paraschiv, Viorel Burlacu, Mariana Mihăilă, Igor Cuciuc, Adriana Ochișanu, Anișoara Puică, Victoria Lungu și colectivul ”Concertino” s-au adunat pentru a realiza un vis și a dărui o speranță.

separator
295528_596504410382102_900820428_n

În urma concertului și a donațiilor s-au adunat 80 de mii de lei, bani transmiși ieri directorului Institutului Oncologic, Victor Cernat.

” Mulţumim artiştilor, spectatorilor şi lui Dumnezeu că am izbutit să realizăm o clipă de SENS”, a scris Viorel Burlacu pe pagina sa de facebook.

”Mă bucur că am reușit să mișcăm lucrurile din loc. Să aducem la inima oamenilor ceea ce avea de spus Alexei. Am adunat o sumă bună, dar care, însă, nu ajunge. E nevoie de 50 mii de EUR pentru procurarea aparatului necesar. Noi avem din două concerte 236 mii de lei. Mai este de deci de lucru”, a spus compozitorul Oleg Baraliuc.

“Pentru prima dată am numărat banii cu lacrimi în ochi și emoții pentru fiecare bancnotă scoasă din boxele pentru donații, fie de un leu sau de o mie de lei. De sus, Alexei ne-a dat putere și încredere că oamenii vor reacționa și așa a fost. Unii au venit la concert pentru prima dată, emoționați de mesajul și imaginea lui Alexei Leahu, care nu a ajuns să cânte alături de noi în acest concert. Mulți sau puțini, dar toți bănuții sunt dovada omeniei și compasiunii oamenilor, iar asta este ceea de ce au nevoie copilașii de la Spitalul Oncologic”, a declarat pentru unica.md, textiera Radmila Popovici-Paraschiv.

954870_596504387048771_584851813_n

Victor Cernat, directorul Institutului Oncologic a spus interpreților că vrea să procure un analizator chimic – un aparat care determină, analizează substanţele chimice ale sângelui. Acest dispozitiv costă 50 mii euro. Pentru a ajuta la procurarea acestui aparat, interpreții au decis să mai facă un concert pe 17 martie 2014, de ziua de naştere a lui Alexei Leahu.

Natalia Bodiu

Unica.md lansează un nou proiect: „Am un vis”
Articolul anterior
Ştii ce apă bei?
Articolul următor
Alte articole interesante