A ajuns în stare gravă la spital, după un avort provocat. Rudele acuză medicul

Acuzaţii grave la adresa unui medic ginecolog de la o clinică privată din capitală. Pentru a-i provoca avortul unei tinere de 29 de ani, acesta i-ar fi prescris un medicament puternic, în dozaj foarte mare. Astfel, după trei zile de tratament, femeia a fost transportată de urgență la spital cu reacții adverse.

separator
  Acum, sora acesteia încearcă să facă dreptate. Vrea ca medicul să fie adus pe banca de acuzații, iar pentru aceasta a alertat și oamenii legii. De cealaltă parte, directorul medical al clinicii a precizat că nu a știut despre acest caz.

Pentru că pacienta nu este în stare să vorbească, despre toate a povestit sora acesteia, într-un reportaj realizat de TV8. Spune că femeia s-a adresat la medicul ginecolog pe data de 5 decembrie. Medicul i-a spus că trebuie să scape de copil.

Astfel, medicul i-a recomandat să administreze opt ampule de „Metotrexat”. Specialistul nu i-ar fi prescris rețetă, ci a însoțit-o pe femeie până la farmacia de alături. După care, s-a dus înapoi în clinică și a rugat sora medicală să i le întroducă. Aceasta i-a spus că doza o să o omoare, însă el a spus să i le introducă. După aceasta i-a dat tot acest preparat, doar că în capsule. Să bea trei zile, câte 10 pastile.Astfel, după aceste trei zile a început coșmarul. Tânăra a fost transportată de urgență la spitalul Sfânta Treime din Chișinău, cu hemoragie internă. A început să se umfle la față, gura. Nu putea vorbi nimic. Primește câte 10 picurători în zi. Am apelat poliția pe 12 decembrie. Ea a venit peste mai mult de 24 de ore.Tot pe 12 decembrie, pacienta a fost telefonată de medicul de la clinică, care i-a spus că nici măcar n-a bănuit că se va ajunge până aici. Am mers să obținem o reacție de la doctor, însă acesta nu se afla la locul de muncă. L-am contactat telefonic, însă nu ne-a ascultat până la capăt.

Directorul medical al clinicii private spune că a aflat de la TV8 despre acest caz, dar s-a autosesizat pentru a stabili toate circumstanțele. Din spusele lui, medicul acuzat lucrează la clinica respectivă prin cumul. Ar fi încercat să discute cu el, dar i-ar fi spus că se află la poliție, cu avocatul său. Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, medicul urmează să scrie o explicație, iar pacienta va fi audiată, după ce se va simți mai bine. Potrivit vicedirectorului Spitalului „Sfânta Treime, starea pacientei este grav stabilă, dar cu dinamică pozitivă. Astfel, aceasta va mai rămâne în staționar cel puțin 10 zile. Deocamdată, nu se cunoaște ce riscă medicul.

Cadourile destinate mai multor copii nevoiași din Moldova, au fost interzise la vamă
Articolul anterior
Un tânăr din Orhei se zbate între viață și moarte, după ce a fost bătut cu cruzime
Articolul următor
Alte articole interesante