A cerut mii de lei de la o tânără, amenințând-o că îi va publica pozele intime

Ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații împreună cu polițiștii și procurorii din Hîncești, au stopat acțiunile de șantaj a unui bărbat care, ceruse de la o tânără  bani pentru a nu publica anumite fotografii intime pe reţelele de socializare.

Bărbatul  de 22 de ani, domiciliat în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce victima, o tânără de 21 de ani, a sesizat polițiștii din Hîncești precum că este șantajată de o persoană necunoscută.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit că la începutul anului 2021, suspectul,  ar fi cerut 5000 de lei de la victimă, amenințând-o cu publicarea fotografiilor intime în spațiul public.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au ridicat un telefon mobil de pe care suspectul ar fi șantajat tânăra. Mai mult, s-a stabilit că telefonul aparține concubinei bărbatului, o minoră de 17 ani.

Suspectul, anterior judecat pentru furt și  jaf, a fost reținut și este cercetat penal pentru șantaj. 

Conform legii penale persoana culpabilă de asemenea infracțiune,  riscă   închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă   de la 42 500  la 67 500 de lei.  

Un individ a ridicat o bancnotă de 500 de lei căzută de la o bătrână și a refuzat să o întoarcă
Articolul anterior
Ninge puternic aproape de Moldova. Drumarii au intervenit de urgență
Articolul următor