A dat 30 de mii de lei pentru un telefon, ca mai târziu să afle că dispozitivul nu este nou

Mai mulți consumatori de IT au obiecții față de un faimos magazin din Chișinău. Vezi despre ce este vorba mai exact.

În cel mai recent caz, un client a încercat să restituie un telefon mobil scump, pe care l-a cumpărat ca nou, dar s-a adeverit a fi… vechi. O expertiză tehnică i-a arătat că telefonul a fost utilizat primăvara, în Statele Unite ale Americii. Magazinul ar fi refuzat să restituie banii, scrie jurnal.md.

Un tânăr din Chișinău a plătit aproape 30 de mii de lei pentru un smartphone, pe care l-a găsit într-un vestit magazin, amplasat în sectorul Ciocana. Ajuns acasă, Ioan Plămădeală a depistat pe obiectul recent procurat mai multe zgârieturi și amprente de degete, ceea ce i-a trezit semne de întrebare.

IOAN PLĂMĂDEALĂ, cumpărător: „Când am scos pelicula, am văzut semne de uzură, amprente, murdărie. Am tapat codul pe internet și am aflat că activarea a fost făcută anul trecut pe 22 mai. Ei știu situația, au recunoscut, au spus că telefonul a fost deschis, poate nu le-a plăcut culoarea și a fost vândut iar ca nou.”

Tânărul a mers la specialiști, pentru o expertiză tehnică independentă. Conform acesteia, telefonul a fost activat în America, în primăvară, iar garanția tehnică este expirată.

IOAN PLĂMĂDEALĂ, cumpărător: Când l-am deschis, am descoperit că avea o cartelă americană în el. Asta e extraordinar, să încerci să vinzi un telefon cu o altă cartelă în el.”

Tânărul spune că a cerut managerului din magazin să-i schimbe produsul cu altul, dar a primit refuz.

Managerul companiei are altă versiune.

ALEXANDRU, manager PR al magazinului: „-Am venit cu propunerea ca acest telefon să fie schimbat, însă clientul a refuzat.”

Tânărul a scris o plângere la poliție și la Agenția pentru Protecția Consumatorului.

sursa: www.jurnal.md

I-a dat inelul apoi a înșelat-o. Despărțire neașteptată în showbizul românesc
Articolul anterior
Tot mai multe femei badante pleacă din Italia, pentru că refuză vaccinarea
Articolul următor