A decedat marele ziarist și publicist Vlad Pohilă

Reputatul lingvist și publicist Vlad Pohilă s-a stins din viață. Vlad Pohilă, scriitor, publicist, lingvist și traducător s-a născut la 6 aprilie 1953, în satul Putinești, raionul Florești.

separator
Și-a făcut studiile la Facultatea de Ziaristică a Universității de Stat din Chișinău, apoi a urmat cursurile de muzeistică și studiu al artelor la Moscova și și-a făcut doctorantura la Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei. A colaborat cu numeroase publicații în calitate de ziarist, a tradus peste 20 de cărți și este coautor a mai multor dicționare și enciclopedii.

În 1989, a ținut cursuri de ortografie a limbii române pentru profesorii din diferite sate și orașe ale Republicii Moldova, precum și din nordul Bucovinei (reg. Cernăuți).

A predat cursuri de limbă română la Universitatea de Stat „Ion Creangă” (1995-1997), de stilistică și cultivare a limbii la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (2004-2005), potrivit radiochisinau.md.

Vlad Pohilă a fost prezent în topurile „Cei mai buni ziariști din R. Moldova„ din 2000 și 2003. Are un fișier biobibliografic în repertoriul (catalogul) internațional Who’s who în traducere și terminologie editat de Uniunea Latină (2002). A fost laureat al săptămânalului „Literatura și arta” – pentru publicistică (2003) și pentru știință (2007).

Atenție! În weekend, troleibuzele din Chișinău nu vor circula
Articolul anterior
Elena Plămădeală: ,,Fotografia și pictura fac parte din viața mea, sunt familia mea artistică”
Articolul următor
Alte articole interesante