A decedat Nicolae Dabija. Scriitorul era internat în spital cu infecția Covid-19

Unul dintre cei mai de vază oameni ai culturii din Republica Moldova s-a stins. Cunoscutul scriitor, poet, eseist și publicist Nicolae Dabija a decedat la vârsta de 72 de ani, în urma complicațiilor cauzate de virusul Covid-19.

Nicolae Dabija a fost internat acum câteva zile la Spitalul de Urgență. 

Scriitorul Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimișlia. 

În 1972 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. În 1975 a debutat cu volumul de versuri „Ochiul al treilea”, urmat de cărțile de poezie „Apă neîncepută”, „Zugravul anonim”, „Aripă sub cămașă”, ”Lacrima care vede”, ”Oul de piatră”, ”Cerul lăuntric”, ”Tăceri asurzitoare”, „Mierla domesticită”, „Fotograful de fulgere”, „Maraton printre gloanțe”, „Psalmi de dragoste” ș.a.

În 1988, Nicolae Dabija era membru al Grupului de Inițiativă de creare a Frontului Popular din Moldova și membru al Sfatului frontului Popular. 

În perioada 1989-1991 a fost deputat în Sovietul Suprem al RSS Moldovenești. Continuă să fie deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în anii 1990-1994 și 1998-2001.

Nicolae Dabija a fost un membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere (L’Académie Européenne des Sciences, des Arts et des Lettres – ALESAL) cu sediul la Paris, laureat al Premiului Național.

Zbor lin, lumină veșnică Nicolae Dabija!

Cetățenii români vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor dori ,,buletin cu cip”
Articolul anterior
Un nou studiu efectuat în Israel: vaccinul Pfizer are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante