A devenit prima persoană cu sindromul Down care câștigă un premiu Oscar

Actorul James Martin s-a întors la locul lui de muncă part-time la o cafenea Starbucks după ce a jucat în scurtmetrajul „An Irish Goodbye”, iar acum a devenit prima persoană cu sindromul Down care câștigă un premiu Oscar, informează The Independent.

A devenit prima persoană cu sindromul Down care câștigă un premiu Oscar

Martin are rolul principal în drama de 23 de minute, interpretând rolul lui Lorcan, un tânăr pe care moartea mamei sale îl readuce alături de fratele lui înstrăinat, Turlough (Seamus O’Hara). Filmul a fost realizat în 2022 în Irlanda de Nord, transmite digi24.ro.

Duminică, James Martin, Seamus O’Hara și regizorii Tom Berkeley și Ross White au urcat pe scenă pentru a primit premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj. 

În ceea ce privește locul lui de muncă ca barista la Starbucks, James Martin a declarat într-un interviu anterior acordat publicației Daily Mail că „face asta de mult timp”. „Este plăcut”, a declarat el, adăugând că „ajută cu toți clienții”.

Pe lângă job-ul său la o cafenea Starbucks din Belfast, Martin lucrează și ca bucătar la un restaurant italian, Scalini’s. „Pot să fac pâine cu usturoi, chiftele, salate, midii, cartofi prăjiți și altele”, a declarat Martin despre al doilea loc de muncă al său.

După cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar, președintele irlandez Michael D. Higgins, a lăudat reușita „remarcabilă” a industriei cinematografice irlandeze.

La Chișinău va avea loc un concert în memoria lui Mihai Dolgan
Articolul anterior
Scandal între Cristi Aldea-Teodorovici și una dintre fiicele lui Gheorghe Urschi
Articolul următor