A doua țară din lume care a atins imunizarea colectivă. Numărul îmbolnăvirilor a scăzut cu 98%

Israelul a atins imunizarea colectivă şi devine astfel a doua ţară din lume, după Insulele Seychelles, care se poate lăuda cu o asemenea performanţă.

Campania masivă de vaccinare a dat roade, iar israelienii revin acum la o viaţă normală, fără măşti şi restricţii.

Chiar dacă nu a atins imunizarea de turmă, Marea Britanie vine din urmă şi stă cel mai bine din Europa la acest capitol.

Cetăţenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. „Vom continua să relaxăm măsurile restrictive”. Acest anunţ al guvernului israelian marchează practic cea mai mare realizare a unei ţări din regiune: atingerea imunizării colective. Peste 57% din populaţie este vaccinată, iar numărul îmbolnăvirilor a scăzut cu 98%.

David Saranga, ambasadorul Israelului la București: “Am deschis piaţa, am deschis economia, fiindcă am văzut că numărul de persoane bolnave a scăzut într-un mod semnificativ, vorbim de centre de vaccinare care erau deschise 24 din 24, şapte zile pe săptămână.”

Iar Israelul se pregăteşte de turism. Din 23 mai îşi va deschide şi graniţele, dar numai pentru vizitatorii imunizaţi.

David Saranga, ambasadorul Israelului la București: “Orice persoană care este vaccinată sau care a făcut boala poate să intre în Israel după ce vom vedea că are anticorpi. Dacă nu au anticorpi, nu vor putea să intre în Israel nici copiii.”

Practic se vor face două teste PCR, unul la urcarea în avion şi unul în Israel, plus o analiză serologică. Toate pe cheltuiala statului israelian.

În viitor însă am putea scăpa de aceste analize dacă guvernul român va semna cu guvernul israelian un acord de recunoaştere a certificatelor de vaccinare, pe modelul celor semnate de Israel cu Grecia şi Cipru.

Marea Britanie revine şi ea, încet, încet la normalitate. După ce 32 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză, adică aproape 60 % din populaţia adultă a ţării, englezii au dat năvală la terase. S-au redeschis terasele, magazinele şi saloanele de frumuseţe. Iar în iunie vor să ridice şi restricţiile.

sursa

Mama cu cărucior lovit pe o trecere de pietoni este soția lui Alex Calancea
Articolul anterior
Doi soți tineri, de 33 și 37 de ani, au decedat într-un grav accident la Ocnița
Articolul următor
Alte articole interesante