A fost identificată persoana care a adăugat pe Google Maps „Catedrala Prostirii Neamului”

După doi ani şi jumătate, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a finalizat una dintre cele mai grele investigaţii din istoria instituţiei. A identificat persoana care a modificat în aplicaţia Google Maps denumirea locaţiei Catedrala Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului. La acel moment, CNCD a sancţionat Google cu o amendă de 10.000 de lei ro. Azi, cel care a modificat denumirea a primit aceeaşi amendă, transmite Observator

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în iunie 2020, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei ro Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps. 

Patriahia Română a salutat atunci decizia CNCD. „Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

„Sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilităţi informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituţii, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie”, a adăugat el la momentul respectiv.

Reacţia Bisericii, după ce „Catedrala Prostirii Neamului” a apărut pe Google Maps

Biserica Ortodoxă Română a reacționat dur după ce un utilizator a modificat, pe Google Maps, numele Catedralei Mântuirii Neamului. Denumirea a fost considerată jignitoare de către foarte mulți credincioși.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei că este un atentat și o nouă probă a urii unora: „Recentul atentat pe Google Maps asupra numelui „Catedralei Naționale”, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România”.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Stat din Moldova, instruiți în domeniul dreptului internațional de un profesor din Polonia
Articolul anterior
Coșul de uz casnic în Grecia. Supermarketurile, obligate să facă o listă cu cel puțin 51 de produse la prețurile cele mai mici
Articolul următor