A fost lansată harta online cu adresele construcțiilor problematice din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău informează că autoritățile publice locale au elaborat o hartă online a construcțiilor problematice din oraș, pe care sunt indicate adresele, beneficiarii acestora, data emiterii actelor permisive, stadiul lucrărilor pe şantier, dar și informația despre litigiile în care sunt implicate obiectivele respective.

separator

Harta online a fost creată pe baza platformei ArcGIS pe care, inițial, sunt incluse 20 de construcţii, iar numărul acestora va fi actualizat periodic (vezi aici).

În scopul asigurării transparenţei şi eficienţei procedurii de identificare a construcţiilor problematice din capitală, primarul general, Ion Ceban, a dispus crearea un grup de lucru în acest sens. Astfel, în baza constatărilor organelor specializate de supraveghere tehnică, inclusiv în baza actelor de constatare şi a sesizărilor subdiviziunilor municipale de profil, Comisia a perfectat o listă a clădirilor problematice din oraş.

„Comunitatea este în drept să cunoască numele agenţilor economici care nu-şi onorează obligaţiunile faţă de cetăţeni, pentru că orașul este al nostru al tuturor: locuitori, afaceriști, autorități publice etc. Și interconexiunea dintre aceste părți trebuie să fie bazată pe corectitudine și bun simț. Municipalitatea încurajează investițiile în dezvoltarea urbană, dar este principial ca operatorii să acționeze în limitele normelor legale”, a precizat Ion Ceban.

E de menționat că odată cu soluționarea litigiilor dintre părți, adresele construcțiilor respective vor fi eliminate de pe hartă.

Doar 51% dintre părinții din Chișinău și-au dat acordul scris pentru trimiterea copiilor lor la grădinițe
Articolul anterior
Experți germani: Al doilea val de coronavirus în toamnă este inevitabil. Intensitatea va depinde de cât de mult va călători lumea
Articolul următor
Alte articole interesante