A fost numită „Fetița minge de baschet”. Povestea uluitoare a unei chineze care și-a pierdut picioarele într-un grav accident

La doar trei anișori fetița pe nume Qian Hongyan din provincia Yunnan, China a trecut printr-un eveniment tragic care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Micuța a fost implicată într-un grav accident auto. Doctorii s-au străduit din greu şi au reuşit să-i salveze viaţa, dar au trebuit să-i amputeze picioarele şi o parte din bazin.

separator

Familia fetiței nu şi-a putut permite un tratament medical, vreo proteză sau altceva pentru a o ajuta, de aceea Qian era blocată acasă, incapabilă să se mişte. Ea credea că nu va mai putea vreodată să iasă din casă. Într-o zi însă, bunicului ei i-a venit o idee care a uimit o lume întreagă. Acesta a adus acasă o minge de baschet. A tăiat o parte din minge şi a făcut două mânere din lemn pentru mâinile lui Qian. Apoi, i-a arătat nepoţelei cum se poate mişca folosind noua sa invenţie.
„De la început, când am încercat-o, am fost incredibil de fericită. Pentru prima dată am simţit că aş putea coborî din pat pentru a ieşi din cameră în curte şi am avut un spaţiu mult mai generos de joacă într-o lume mult mai mare”, a spus Qiang Hongyan, potrivit SVT.
Povestea uimitoare a acestei fetiţe s-a răspândit în întreaga lume şi oamenii au început să o numească „fetiţa minge de baschet”. Fotografiile lui Qian alături de minge s-au răspândit foarte repede, iar oamenii din întreaga lume au început să doneze bani, astfel încât să îşi poată permite proteze reale , să poată merge, să aibă o viaţă aproape normală.Micuţa luptătoare a arătat, de asemenea, că ar vrea să înveţe să înoate. În ciuda tuturor greutăţilor, s-a înarmat cu forţă şi perseverenţă şi a reuşit. Nu numai că a învăţat să înoate, dar a făcut-o atât de bine încât s-a calificat pentru Paralimpiada 2009. După această performanţă uimitoare, succesele ei au continuat.Acum concurează la nivel profesional şi a câştigat mai multe competiţii importante, ceea ce i-a adus o sumă semnificativă de bani. Qian admite că învăţarea înotului şi participarea la concursuri au fost obstacole dificile, dar secretul a constat în a nu renunţa niciodată. Hotărârea ei ne poate încuraja pe toţi să nu ne pierdem niciodată speranţa. Acum, Qian are noi proteze care arată foarte aproape de realitate. E uimitoare!Qian este o sursă de inspiraţie pentru oricine şi suntem atât de norocoşi că putem vedea ce a realizat. Ea dovedeşte că orice om poate fi un câştigător atâta timp cât refuză să renunţe.

Sursa

Ana Cernicova și fiica ei, Amelia Uzun, urează echipei noastre succes la Eurovision cu un cover live la piesa „Soarele și Luna”

Soprana Ana Cernicova și fiica ei, Amelia Uzun, și-au surprins urmăritorii cu un moment deosebit. Cele două au făcut un cover la piesa ,,Soarele și Luna” cu care Pasha Parfeni va reprezenta Moldova la concursul internațional „Eurovision Song Contest”.

„Sa-l sustinem pe @pashaparfeni la @eurovision. Pasha Parfeni, noi te sustinem! Anul asta aduceti-ne Eurovisionul acasa! Soarele si Luna”, a scris soprana în descrierea filmulețului.

Momentul i-a lăsat cu fiori pe internauți. Cele două voci au fost acompaniate chiar de Ana, la pian.

,,Două picături de apă, atât de frumoase și talentate… vă urmăresc cu drag”, ,,Bravo și succes Pasha”, au scris admiratorii virtuali.

În Capitală, un șofer nu a cedat trecerea pentru un grup de copii, provocând o situație de risc

Imagini video publicate pe rețelele sociale arată momentul în care mai mulți copii încearcă să traverseze strada la o trecere de pietoni, dar șoferul a ignorat acest lucru și a continuat să conducă calm, relatează rupor.md.

Este de remarcat faptul că acest lucru s-a întâmplat pe același loc unde o fată de 12 ani a fost doborâtă de un troleibuz în urmă cu mai bine de o lună.

Amintim că tragicul incident s-a petrecut vineri, 24 martie, pe bulevardul Mircea cel Batrin din capitală. Anastasia traversa drumul pe o trecere de pietoni nereglementată când a fost lovită de un troleibuz pe ruta 13. Femeia care conducea troleibuzul a fost arestată preventiv.

Duma Rusiei nu a susținut obținerea simplificată a cetățeniei ruse pentru transnistreni

Duma de Stat a Federației Ruse a respins un amendament la legea „Cu privire la cetățenie”, care prevede obținerea simplificată a cetățeniei pentru locuitorii din Transnistria. Se propunea ca PMR (Republica Moldovenească Nistreană) să fie considerată „teritoriul Moldovei, unde limba rusă este oficială”.

Russia forcing its passport on citizens of occupied Ukraine: official | TVP  World

Amendamentul a fost propus de Konstantin Zatulin, deputat din partea partidului Rusia Unită, scrie www.realitatea.md, conform Rupor.

„Este o încercare de a găsi un răspuns la întrebarea cum, de exemplu, putem ajuta oamenii din Republica Moldovenească Nistreană care nu este recunoscută de noi. Vreau să notez: în același timp, Ministerul nostru de Externe face deja declarații pe bună dreptate că vom apăra teritoriul Transnistriei în același mod ca și teritoriul Federației Ruse, dacă Moldova sau Ucraina, împreună cu Moldova, încercați nu numai să blocați, ci și să efectuați o invazie armată acolo. Vorbim despre posibilitatea simplificării cetăţeniei pentru cetăţenii acelei părţi a Republicii Moldova recunoscute, unde limba oficială este rusă. În Transnistria, rusa este limba oficială alături de moldovenească și ucraineană. Nu în Moldova. Din această cauză, le acordăm o asemenea preferință. De aceea am propus acest amendament – pentru a ieși din situație fără a numi nerecunoscuta Republică Nistreană”, a explicat Zatulin.

Raportorul pentru proiectul de lege „Cu privire la cetățenie”, Artem Turov, a respins amendamentul, în ciuda faptului că îi reprezintă pe rezidenţii transnistreni cu cetăţenie rusă în Duma.

„Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, cu Ministerul Afacerilor Interne, lucrăm individual la fiecare cerere privind cetăţenia pe care doresc să o primească anumiţi cetăţeni care locuiesc pe acest teritoriu. În prezent, limba rusă a primit statutul de limbă oficială sau de stat pe lângă Federația Rusă în Republica Belarus, Republica Kârgâzstan și Republica Osetia de Sud. Astfel, numărul de state sau teritoriile lor individuale care au stabilit limba rusă ca limbă de stat sau oficială este foarte limitat. Comisia nu sprijină amendamentul”, a spus Turov.

Toaletă VIP pentru profesorii unei Universități din Rusia
Articolul anterior
Interpretul britanic Ed Sheeran se căsătorește. Află cine este aleasa inimii
Articolul următor