A fost numită „Fetița minge de baschet”. Povestea uluitoare a unei chineze care și-a pierdut picioarele într-un grav accident

La doar trei anișori fetița pe nume Qian Hongyan din provincia Yunnan, China a trecut printr-un eveniment tragic care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Micuța a fost implicată într-un grav accident auto. Doctorii s-au străduit din greu şi au reuşit să-i salveze viaţa, dar au trebuit să-i amputeze picioarele şi o parte din bazin.

separator

Familia fetiței nu şi-a putut permite un tratament medical, vreo proteză sau altceva pentru a o ajuta, de aceea Qian era blocată acasă, incapabilă să se mişte. Ea credea că nu va mai putea vreodată să iasă din casă. Într-o zi însă, bunicului ei i-a venit o idee care a uimit o lume întreagă. Acesta a adus acasă o minge de baschet. A tăiat o parte din minge şi a făcut două mânere din lemn pentru mâinile lui Qian. Apoi, i-a arătat nepoţelei cum se poate mişca folosind noua sa invenţie.
„De la început, când am încercat-o, am fost incredibil de fericită. Pentru prima dată am simţit că aş putea coborî din pat pentru a ieşi din cameră în curte şi am avut un spaţiu mult mai generos de joacă într-o lume mult mai mare”, a spus Qiang Hongyan, potrivit SVT.
Povestea uimitoare a acestei fetiţe s-a răspândit în întreaga lume şi oamenii au început să o numească „fetiţa minge de baschet”. Fotografiile lui Qian alături de minge s-au răspândit foarte repede, iar oamenii din întreaga lume au început să doneze bani, astfel încât să îşi poată permite proteze reale , să poată merge, să aibă o viaţă aproape normală.Micuţa luptătoare a arătat, de asemenea, că ar vrea să înveţe să înoate. În ciuda tuturor greutăţilor, s-a înarmat cu forţă şi perseverenţă şi a reuşit. Nu numai că a învăţat să înoate, dar a făcut-o atât de bine încât s-a calificat pentru Paralimpiada 2009. După această performanţă uimitoare, succesele ei au continuat.Acum concurează la nivel profesional şi a câştigat mai multe competiţii importante, ceea ce i-a adus o sumă semnificativă de bani. Qian admite că învăţarea înotului şi participarea la concursuri au fost obstacole dificile, dar secretul a constat în a nu renunţa niciodată. Hotărârea ei ne poate încuraja pe toţi să nu ne pierdem niciodată speranţa. Acum, Qian are noi proteze care arată foarte aproape de realitate. E uimitoare!Qian este o sursă de inspiraţie pentru oricine şi suntem atât de norocoşi că putem vedea ce a realizat. Ea dovedeşte că orice om poate fi un câştigător atâta timp cât refuză să renunţe.

Sursa

Toaletă VIP pentru profesorii unei Universități din Rusia
Articolul anterior
Interpretul britanic Ed Sheeran se căsătorește. Află cine este aleasa inimii
Articolul următor
Alte articole interesante