A fost numită „Fetița minge de baschet”. Povestea uluitoare a unei chineze care și-a pierdut picioarele într-un grav accident

La doar trei anișori fetița pe nume Qian Hongyan din provincia Yunnan, China a trecut printr-un eveniment tragic care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Micuța a fost implicată într-un grav accident auto. Doctorii s-au străduit din greu şi au reuşit să-i salveze viaţa, dar au trebuit să-i amputeze picioarele şi o parte din bazin.

separator

Familia fetiței nu şi-a putut permite un tratament medical, vreo proteză sau altceva pentru a o ajuta, de aceea Qian era blocată acasă, incapabilă să se mişte. Ea credea că nu va mai putea vreodată să iasă din casă. Într-o zi însă, bunicului ei i-a venit o idee care a uimit o lume întreagă. Acesta a adus acasă o minge de baschet. A tăiat o parte din minge şi a făcut două mânere din lemn pentru mâinile lui Qian. Apoi, i-a arătat nepoţelei cum se poate mişca folosind noua sa invenţie.
„De la început, când am încercat-o, am fost incredibil de fericită. Pentru prima dată am simţit că aş putea coborî din pat pentru a ieşi din cameră în curte şi am avut un spaţiu mult mai generos de joacă într-o lume mult mai mare”, a spus Qiang Hongyan, potrivit SVT.
Povestea uimitoare a acestei fetiţe s-a răspândit în întreaga lume şi oamenii au început să o numească „fetiţa minge de baschet”. Fotografiile lui Qian alături de minge s-au răspândit foarte repede, iar oamenii din întreaga lume au început să doneze bani, astfel încât să îşi poată permite proteze reale , să poată merge, să aibă o viaţă aproape normală.Micuţa luptătoare a arătat, de asemenea, că ar vrea să înveţe să înoate. În ciuda tuturor greutăţilor, s-a înarmat cu forţă şi perseverenţă şi a reuşit. Nu numai că a învăţat să înoate, dar a făcut-o atât de bine încât s-a calificat pentru Paralimpiada 2009. După această performanţă uimitoare, succesele ei au continuat.Acum concurează la nivel profesional şi a câştigat mai multe competiţii importante, ceea ce i-a adus o sumă semnificativă de bani. Qian admite că învăţarea înotului şi participarea la concursuri au fost obstacole dificile, dar secretul a constat în a nu renunţa niciodată. Hotărârea ei ne poate încuraja pe toţi să nu ne pierdem niciodată speranţa. Acum, Qian are noi proteze care arată foarte aproape de realitate. E uimitoare!Qian este o sursă de inspiraţie pentru oricine şi suntem atât de norocoşi că putem vedea ce a realizat. Ea dovedeşte că orice om poate fi un câştigător atâta timp cât refuză să renunţe.

Sursa

Zbor întors din drum din cauza unui pasager care a fumat țigară electronică în avion

Un zbor al companiei aeriene WizzAir, pe direcția Iași – Tel Aviv, a fost anulat după ce o pasageră a fumat țigară electronică în avion. Pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum.

aeroport iasi

Incidentul a avut loc duminică. Pasagera care a fumat țigară electronică în avion are 17 ani și este cetățean israelian. Aceasta a ignorat indicațiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei, motiv pentru care pilotul a decis să revină la sol.

Alți doi tineri, rude cu tânăra de 17 ani, au devenit recalcitranți în urma acestui incident. Un cetățean israelian în vârstă de 20 de ani a înjurat și amenințat membrii echipajului, iar un tânăr de 17 ani, cetățean american, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Poliția de Frontieră, Jandarmeira Iași și Brigada Antitero SRI Iași au intervenit pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu suma de 4.000 lei.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american.

Wizz Air a confirmat acest incident, precizând că „echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul”.

„Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale”, precizează Wizz Air.

Pasagerilor afectați li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitate au primit și cazare, mai precizează compania aeriană.

sursa

Imagini video șocante. O nouă cameră de tortură a rușilor a fost găsită într-un sat din Harkov

În regiunea Harkov, în satul Pesky-Radkovsky, în pivniță a fost găsită o altă cameră de tortură, conform Poliției Naționale a Ucrainei pe Telegram .

O nouă cameră de tortură în Harkov. Foto/Captură video

După cum s-a menționat, după deocupare, poliția ucraineană documentează aici crimele de război ale armatei „eliberatorilor”.

„Când militarii ruși au intrat în sat, i-au alungat pe localnici din casele lor și s-au stabilit acolo”, a spus poliția.

Polițiștii au găsit și o altă cameră de tortură în pivniță, unde localnicii erau ținuți în condiții inumane – oamenii erau intimidați, bătuți și batjocoriți.

Poliția notează că invadatorii ruși au lăsat case jefuite, murdărie și canalizare – marca comercială a „lumii rusești”. În plus, ocupanții au lăsat în casele în care locuiau „vergeturi” pe uși.

După cum știți, satul Peski-Radkovsky este situat în districtul Izyum din regiunea Harkov, cu o populație de peste 2.500 de oameni. Se află la granița cu districtul Limansky din regiunea Donețk.

În regiunea Harkov, în satul Pesky-Radkovsky, în pivniță a fost găsită o altă cameră de tortură .

Acest lucru a fost raportat de Poliția Națională a Ucrainei pe Telegram .

După cum s-a menționat, după deocupare, poliția ucraineană documentează aici crimele de război ale armatei „eliberatorilor”.

„Când militarii ruși au intrat în sat, i-au alungat pe localnici din casele lor și s-au stabilit acolo”, a spus poliția.

Polițiștii au găsit și o altă cameră de tortură în pivniță, unde localnicii erau ținuți în condiții inumane – oamenii erau intimidați, bătuți și batjocoriți.

Poliția notează că invadatorii ruși au lăsat case jefuite, murdărie și canalizare – marca comercială a „lumii rusești”. În plus, ocupanții au lăsat în casele în care locuiau „vergeturi” pe uși.

După cum știți, satul Peski-Radkovsky este situat în districtul Izyum din regiunea Harkov, cu o populație de peste 2.500 de oameni. Se află la granița cu districtul Limansky din regiunea Donețk.

Temnițele ocupanților din regiunea Harkov

Pe 14 septembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că regiunea Harkov a fost aproape complet eliberată de invadatorii ruși.

Aproximativ 150.000 de ucraineni au trăit în ocupație timp de mai bine de cinci luni. În regiunea Harkov, au fost găsite peste 10 unități de tortură, inclusiv 2 unități de tortură în Balakliya și 6 în Izyum, în Kazachya Lopan, Kupyansk și în satul Liptsy.

Mai târziu, au apărut informații despre descoperirea temnițelor în  Kazachya Lopan ,  Kupyanskaya  și în satul  Liptsy . Tot în Volchansk, oamenii legii au găsit o altă temniță a invadatorilor .

sursa

Plata doar cu cardul în transportul public din Bălți. Autoritățile locale vor să cumpere aparataj modern pentru achitare

Bălțenii nu vor mai fi nevoiți să aibă bani cash atunci când vor urca în transportul public. Totul datorită unui acord dintre primăria municipiului și o bancă comercială. Toate actele au fost semnate, iar curând vor fi cumpărate dispozitivele pentru plata cu cadrul. Bălțenii sunt mulțumiți și spun că  acest lucru va asigura confortul lor. 

VIDEO | Criză de șoferi de troleibuze la Bălți. Autoritățile au găsit o  soluție – NordNews

„Eu cred că este o inițiativă bună, dar totuși să nu uităm că transportul public este cel mai folosit de persoanele învârstă, care cumva nu sunt în rând cu toate aceste tehnologii noi și cred că va fi o dificultate pentru ei.”

„Cred că ar fi bine, pentru că restul se dă cu bani metalici și uneori ei se pierd și nu întotdeauna e comod, cred că ar fi bine.”

Potrivit directorului regional a băncii – partener, transportul public va fi dotat cu aparatajul pentru achitarea călătoriilor cu cardul chiar la începutul anului 2023, scrie tvn.md.

„Noi deja avem semnat acordul de colaborare cu Primaria municipiului Bălți. Deja este la etapa de achiziționare a dispozitivelor. Sperăm ca la începutul anului viitor toate, concomitent în toate unitățile de transport publice, să instalăm aceste dispozitive pentru a facilita și achitarea în transport, contactless, fără cash”, spune Liviu Tarlev, director regional al unei bănci comerciale.

O călătorie cu transportul public în municipiul Bălți costă între trei și cinci lei.

Toaletă VIP pentru profesorii unei Universități din Rusia
Articolul anterior
Interpretul britanic Ed Sheeran se căsătorește. Află cine este aleasa inimii
Articolul următor