A început campania socială ,,Rostul Postului”: donează ce economisești atunci când postești și ajută copiii care trăiesc în sărăcie

Astăzi, 2 martie 2020, a fost lansată pentru al patrulea an consecutiv campania socială ,,Rostul Postului”, care are drept scop colectarea banilor pentru a ajuta copiii care trăiesc în sărăcie absolută sau extremă.

separator
În perioada postului mare, 2 martie-18 aprilie 2020, alătură-te și tu inițiativei, pentru un alt rost al postului. Postul înseamnă și fapte bune! Cu gândul la miile de copii din țară care se culcă, adesea, flămânzi, accesează site-ul www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual.

Odată ajunsă în acest ”restaurant”, orice persoană poate selecta până la 6 feluri de bucate pe masă, iar contravaloarea lor se donează copiilor afectați grav de sărăcie.

Una din cea mai de preț bogăție a Moldovei, sunt cei circa 680.000 copii, regretabil este că fiecare al optulea suferă de sărăcie, iar fiecare al cincilea copil are unicul sau ambii părinții plecați.

Sărăcia lipsește copiii de copilărie, le fură bucuria și sclipirea din ochi și le curmă visurile. Dacă familia nu se mai descurcă, copiii pot ajunge înstrăinați în instituții rezidențiale și separați de cei dragi.

Cu un pic de ajutor, majoritatea familiilor pot ieși din nevoi și se pot pune pe picioare, întorcându-le copiilor speranța și lumina. Fiecare persoană poate face o faptă bună, un mic efort financiar și un gest frumos în Postul Paștelui.

Donează ce economisești atunci când postești aici www.rostulpostului.md și ajută copiii care trăiesc cu mai puțin de costul unei cafele, pe zi. ”Vrem să ne creștem viitorul în familii, vrem o societate puternică, nu orfană, cu valori și sentimente sănătoase. Vrem să creștem miile de copii Acasă, nu în orfelinate. Pentru că ei nu sunt orfani, au părinți, dar sărăcia îi face să devină orfani social.” CCF/HHC Moldova.

De 16 ani, CCF Moldova (copil, comunitate, familie), cu susținerea Hope and Homes for Children, militează pentru închiderea instituțiilor rezidențiale, dezvoltând alternative de tip familie. Susținând și fortificând mediul familial sigur și protector pentru fiecare copil, ne asigurăm că va crește în afecțiune, căldură și grijă. De-a lungul acestor ani, organizația a lucrat cu 5777 copii, sprijinindu-i să revină sau să rămână ACASĂ. CCF/HHC Moldova susține Autoritățile centrale și locale din toată țara, în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale și celor de sprijin pentru familii.

În patru ani de campanie Rostul Postului, organizația a colectat în jur de 190 000 lei, reușind să răspundă la nevoile a 157 copii și familiile lor, fie prin ajutor material, fie prin facilitarea accesului la servicii sociale, pe care le-a dezvoltat.

Rostul Postului este o inițiativă lansată și promovată de organizația CCF Moldova, reprezentant Hope and Homes for Children Marea Britanie.

Primăria Chișinău vrea să modernizeze Piața Centrală, după modelul piețelor altor țări, cu pavilioane și hale separate
Articolul anterior
Șapte moldoveni reveniți din Italia sunt internați cu febră și tuse
Articolul următor
Alte articole interesante