A luat-o razna! Cu casca pe cap, jurnalistul rus Vladimir Soloviov le arată recruților ruși ce echipamente bune primesc: ”Ce mai vreți?”

Prezentatorul TV Vladimir Soloviov, probabil cel mai cunoscut propagandist de la televiziunile din Rusia, a luat o cască militară pe cap pentru a le demonstra recruților ruși cât de bune sunt de fapt echipamentele pe care le primesc.

„Ce oferă Moscova?”, își începe Soloviov monologul adresat „celor care se plâng de ce primesc”.

„Ei spun că plăcuțele din vestele lor antiglonț nu sunt cele care trebuie. Ei spun că toate sunt lucruri greșite. Aceasta este vesta antiglonț”, arată propagandistul înspre una adusă la el pe masă.

Soloviov susține că va merge la un poligon să testeze personal vesta antiglonț și casca de asemenea adusă în emisiune, arătând apoi că aceasta are toate lucrurile necesare unui soldat de pe un câmp de luptă modern.

„Poți s-o iei pe cap sau s-o dai jos, indiferent ce faci cu ea nu se va sparge doar așa. Ochelarii tactici sunt excelenți. [Casca] are tot ce-i trebuie și nu lipsește nimic”, insistă el.

„Uitați-vă și voi, calitatea este excelentă! Totul e în regulă”, mai spune acesta înainte de a-și pune casca pe cap. „Grozav!”, concluzionează el după ce probează echipamentul.

„Mai mult, primiți mănuși, toate acestea sunt plătite de Moscova”, mai spune Soloviov după care trece să prezinte alte echipamente pe care teoretic ar trebui să le primească recruții ruși: cotiere, genunchiere, „ce mai vreți în afară de astea?”.

„Izoprenuri, primiți și un sac de dormit. Ia uite-l aici”, își continuă el prezentarea. „Aveți un sac de dormit, aveți în plus și cizme Yeti”, le transmite el recruților ruși.

Propaganda rusească încearcă să acopere lipsurile din depozitele militare

Prezentarea lui Soloviov vine după ce într-o altă emisiune a sa de săptămâna trecută el i-a criticat dur pe recruții ruși care se plâng de echipamentele și instrucția primită după ce au fost încorporați în forțele armate ca urmare a decretării mobilizării parțiale pe 21 septembrie.

„Ce ați făcut pe terenul de antrenament pentru a fi pregătiți pentru luptă? Sau credeți că toată lumea vă este datoare vouă? Voi ce datorați statului, ce datorați patriei-mamă? Nu am pus niciodată aceste întrebări”, afirma el, printre altele, la momentul respectiv.

Comentariile sale au venit după ce pe platformele de socializare și canalele de Telegram din Rusia a apărut un val de înregistrări video filmate chiar de recruții ruși în care aceștia se plâng de echipamentul primit, instruire sau condițiile în care sunt ținuți în cazarme.

Între emisiunea anterioară a lui Soloviov și cea de acum pe rețelele social media rusești s-a viralizat o nouă înregistrare video care arată cum un ofițer este amenințat de recruții nemulțumiți față de condițiile în care sunt ținuți, de lipsa medicamentelor, a pregătirii și a echipamentelor militar sau lipsa lor.

„Voi veni la sediile voastre și voi începe să vă rup fiecăruia mădularele, unul câte unul. La fiecare 15 minute până voi primi răspunsuri la întrebările mele și mai precis până voi vedea acțiuni concrete”, l-a amenințat unul dintre recruți pe ofițer.

„Nu respecți un ordin direct al comandantului suprem cu privire la furnizarea de uniforme și accesorii, cu privire la pregărirea celor mobilizați. În esență, sabotați ordinele comandantului suprem. Trebuie să fii arestat”, i-a mai spus recrutul.

sursa: www.hotnews.ro

Lumina Sfântă va fi adusă în R. Moldova de Patriarhia Română cu o aeronavă specială

Credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura și în acest an de aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, scrie jurnal.md.

Mitropolia Basarabiei informează enoriașii că o aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul). Detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

„Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat. În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire”, se spune într-un mesaj al Mitropoliei Basarabiei..

Reprezentanții instituției se roagă ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia.

Un reputat avocat din Moldova s-a stins din viață

Uniunea Avocaților anunță despre trecerea în neființă a colegei lor, avocata Aurelia Bagrin, scrie telegraf.md.

”În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor. Suntem alături de ei, oferindu-le susținerea noastră necondiționată și sentimente de profundă compasiune. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, este mesajul semnat de către Dorin POPESCU, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Aurelia Bagrin a deținut o diplomă de master în Drept. Ea a fost consilier juridic la Centrul de Drept al Avocaților și coordonatoarea proiectului “Ajutor Decentralizat pentru Refugiații Ucraineni”, implementat cu sprijinul Oxfam.

.

10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale în contextul în care pe 9 mai este marcată Ziua Europei, aceasta fiind zi de sărbătoare nelucrătoare.

MMPS menționează că au parvenit mai multe solicitări din partea angajatorilor și salariaților. Anul trecut, bugetarii s-au bucurat de o mini-vacanță, întrucât data de 8 mai a căzut luni și a fost declarată zi de odihnă, prin hotărâre de Guvern, anunță IPN.md.

„Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților”, precizează instituția.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internațională a femeii; a doua zi de Paști (luni) conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paști ( Paștile Blajinilor); 1 mai – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenței; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră cea română”; 25 decembrie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitate, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, orașului, comunei, satului.

Crimă teribilă! Cum și-a ucis o mamă fiul de 8 ani, fără pic de milă. A postat pe Twitter mesajul ”De ce am făcut un copil?”
Articolul anterior
Deputatul Mihai Popșoi a devenit doctor în științe politice cu acte în regulă: „Trebuie să recunosc că au fost multe nopți nedormite”
Articolul următor