A murit cel mai înalt om din SUA

Cel mai înalt bărbat din Statele Unite, care măsura nu mai puțin de 2,35 metri, a murit în data de 20 august, la vârsta de 38 de ani, în statul Minnesota.

Cauza a fost o boală de inimă, conform unui anunţ postat pe Facebook de mama acestuia, scrie sinteza.org cu referire la Agerpres. De origine ucraineană, acesta a uimit încă de mic prin dimensiunile sale gigantești.

Igor Vovkovinskiy a trăit o viaţă marcată de boli, în special ca urmare a faptului că o tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere. Din acest motiv, familia sa s-a stabilit, încă din perioada copilăriei lui Igor, la Rochester, un oraş din nordul Statelor Unite cunoscut pentru centrul său de sănătate.

Deja foarte mare pentru vârsta sa, „micul” Igor a continuat să tot crească, în pofida tratamentului specializat. A ajuns la o înălţime record pentru Statele Unite, care a fost consemnată în Cartea recordurilor pe când avea 27 de ani.


Gigantul a fost remarcat de Obama


În cadrul ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, Igor Vovkovinskiy a purtat-o în braţe pe scenă pe Zlata Ognevici, cântăreaţa care a reprezentat ţara sa origine, Ucraina.

Anterior, Igor a mai cunoscut un moment de celebritate în 2009, fiind remarcat de Barack Obama în timpul unui miting politic. Gigantul, care purta un tricou pe care scria „Cel mai mare susţinător din lume al lui Obama” şi care domina mulţimea, a dat mâna cu Barack Obama.

Conform Guinness Book, cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia.

Noi reguli de intrare în Rusia
Articolul anterior
Accident în lanţ la Criuleni. Trei maşini s-au făcut zob
Articolul următor