A plecat în Portugalia urmându-şi soțul, dar totul s-a terminat cu un divorț, o nouă iubire și deschiderea unui restaurant cu bucate moldovenești

A plecat în Portugalia urmându-şi soțul, dar totul s-a terminat cu un divorț. Și-a redescoperit însă fericirea alături de un ceh și au deschis împreună un restaurant tradițional moldovenesc în Portugalia. Este povestea uluitoare a unei moldovence, prezentată într-o emisiune de la Jurnal TV.

Într-un orășel pitoresc de lângă Lisabona trăiește o moldoveancă a cărei viață a luat o întorsătură incredibilă în această țară. Mariana Bulat este o femeie ale cărei rădăcini moldovenești au devenit fundamentul unui restaurant de succes în inima Portugaliei. Clienţii păşesc pragul localului de la primele ore de la deschidere. În cei șase ani de activitate, restaurantul s-a transformat într-un adevărat punct de întâlnire pentru cei care doresc să se bucure de gusturile și amintirile tradițional moldovenești.

În urmă cu peste două decenii, Mariana a decis să-și urmeze fostul soț, gândindu-se că dragostea lor va înflori din nou. Cu sufletul deschis, Mariana s-a mutat în Portugalia, însă destinul îi pregătise un alt scenariu. Aici, Mariana a găsit nu doar o casă, ci și un loc care a inspirat-o să-și transforme visurile în realitate. Portugalia i-a oferit posibilitatea de a se reinventa și de a-și continua povestea de viață într-un mod inedit.

După sosirea ei în Portugalia, în 2003, Mariana și-a început viața de la zero. A lucrat inițial ca manager, iar ulterior a explorat o altă direcție în carieră. A devenit ajutor de avocat, unde a acumulat cunoștințe și experiență valoroase. Între timp, Mariana a întâlnit un ceh și între ei s-a născut o frumoasă poveste de dragoste. Originar din Cehia, Milan și-a dezvoltat pasiunea pentru gastronomie anume în Portugalia. Experiența l-a ajutat să-și perfecționeze abilitățile culinare și să împărtășească cunoștințele sale în domeniul bucătăriei în aventura sa alături de Mariana, în cadrul restaurantului tradițional moldovenesc din Portugalia.

Adevărata poveste de succes a restaurantului moldovenesc din Portugalia a început atunci când soțul Marianei, Milan, s-a confruntat cu o perioadă dificilă din punct de vedere profesional. Milan a rămas fără loc de muncă, iar acest moment a reprezentat un punct de cotitură în viața lor.

Cu determinare și pasiune pentru gastronomie, au creat împreună un loc special, care să aducă un strop de Moldova în inima Portugaliei. Unul dintre atuurile restaurantului este autenticitatea. De la mobilierul tradițional moldovenesc, la obiectele de decor vechi aduse din Moldova, restaurantul oferă o atmosferă autentică și călduroasă. Fiecare detaliu are o poveste, iar clienții se simt ca și cum ar mânca acasă la mama.

Restaurantul moldovenesc, gestionat cu pasiune de Mariana și Milan, își deschide ușile doar în zilele de weekend. Această abordare a fost aleasă pentru a oferi o experiență autentică și de calitate, deoarece în aceste zile pot să se dedice complet fiecărui detaliu.

Meniul restaurantului moldovenesc este o adevărată călătorie gustativă în Moldova. Cienții pot savura o varietate de preparate tradiționale moldovenești, pregătite cu multă migală. Meniul pune în evidență aromele bogate și gustul inconfundabil al bucătăriei moldovenești, satisfăcând poftele oricărui gurmand. Pentru a completa experiența culinară, clienții au la dispoziție o selecție de vinuri moldovenești.

Restaurantul moldovenesc din Portugalia a primit nu doar recunoașterea clienților, ci și o apreciere specială din partea unui site de recenzii culinare de prestigiu din Portugalia. Platforma le-a acordat cea mai înaltă recenzie, recunoscând astfel calitatea excepțională a mâncării și atmosfera autentică creată de Mariana și Milan.

Prima reacție a șefului IGP la acuzațiile privind imaginile video de la accidentul tragic din fața Aeroportului
Articolul anterior
Au răpit un microbuz parcat pe o stradă din Capitală, l-au dus în Găgăuzia și i-au schimbat plăcuțele
Articolul următor