„ABeZe” și-a prezentat noutățile de primăvară

_INA4449Primăvara vine cu o dorință enormă de a ne schimba garderoba, dar și comportamentul. Tot primăvara a inspirat şcola Manierelor Elegante „ABeZe” la o îmbunătățire a graderobei intelectuale. Despre surprizele cu tentă primăvăratică, elita din Chișinău a avut ocazia să facă cunoștință pe data de 27 martie, în cadrul unei cuconade pline de rafinament.

_INA4335Întâlnite regeşte cu „sărut mâna doamnă”, cu muzică bună şi surprize de primăvară, mai multe doamne din capitală au acceptat invitaţia şcolii Manierelor Elegante „ABeZe” de a petrece o seară plăcută și bogată în detalii elegante. Aura, Nona și Violeta Marian, Roxana, Angelina Tănase, Ala Pîntea și alte doamnele stilate și manierate au fost răsfățate de o atmosferă plăcută îmbinată cu o muzică bună de DJ  Dutch Beat şi interpretul Adrian Chiriac, elev la şcoala ABeZe, cu prezentarea de modă a designerului Alina Spătaru, dar şi surpriza culinară din partea bucătarului-şef, Petru Chicu, elev la şcoala AbeZe.

_INA4308În cadrul evenimentului monden au fost prezentate noutăţile, dar şi reuşitele şcolii „ABeZe”. Noutatea cea mare a venit din partea designerului Alina Spătaru, care din acestă primăvară devine profesoare. Primul curs de fashion pentru elevii de la „ABeZe”, profesoara Alina Spătaru îl va ține timp de 2 luni. Îndrumați de experiența și profesionalismul designerului, copiii vor învăţa cum să combine corect culorile, cum să identifice un brand de o imitaţie, cum să-şi confecţioneze diferite accesori și alte secrete din lumea modei.

_INA4254Alte inovații din partea profesorilor de la „ABeZe” sunt: posibilitatea  copiilor de a-şi dezvolta memoria prin desen, de a-și ascunde emoţiile prin exerciții psihologice, cu ajutorul unui psiholog – prin diferite exerciţii, dar și să vorbească frumos în faţa unui public datorită orelor de actorie.

“Acest eveniment a fost dedicat în mod special femeilor care se simt bine, care sunt mulţumite de realizările lor, care vor să socializeze şi să cunoască femei la fel de puternice. Am invitat femei din toate domeniile, prietene ale Școlii “ABeZe”, dar și pe cele care dorim să devină prietenele noastre. Astăzi încă odată am văzut că suntem apreciaţi și simplul fapt că toți cei care au fost invitați ne-au onorat cu prezența, m-a făcut să mă simt într-adevăr fericită”, a spus directoarea şcolii, Dorina Arsene.

MIU_1786MIU_1802 MIU_1827

 

Natalia Bodiu

Copii evacuați din Herson, descoperiți într-un orfelinat din Crimeea comparat cu lagărele de concentrare. „Îi transformă în legume”

Cel puțin 14 copii orfani din Herson au fost luați de autoritățile ruse și duși la orfelinatul Yolochka din Crimeea anexată, arată o investigație realizată de publicația independentă rusă Verstka, citată de Meduza. Yolochka a fost comparat de jurnaliști cu un lagăr de concentrare nazist, după ce familiile care au adoptat copii de acolo au declarat că i-au găsit pe cei mici înfometați și cu traume.

Copii evacuați din Herson, descoperiți într-un orfelinat din Crimeea comparat cu lagărele de concentrare. „Îi transformă în legume”

Copiii au fost descoperiți după ce conducerea orfelinatului a postat fotografii cu ei, alături de mesaje – „scrisori către Moș Crăciun” – redactate de mână, pe un site rus de adopții, ca parte a unei campanii de Crăciun.

Potrivit Verstka, 14 dintre acele scrisori au fost scrise de un adult, fiecare mesaj menționând că micuțul din imagine a venit din Herson.

În toate cele 14 imagini au fost surprinși copii într-o cameră asemănătoare cu cele de la Yolochka. Alte 9 fotografii de pe site prezintă copii din aceeași grupă de vârstă în aceeași încăpere, dar fără a preciza dacă sunt din Herson, subliniază Verstka.

Jurnaliștii ruși susțin că orfanii din Herson ar fi putut ajunge la Yolochka în octombrie 2022, în timpul „evacuării” civile organizate de ruși, înainte ca orașul să fie recucerit de armata ucraineană.

Pe 21 octombrie, adjunctul șefului de guvern instalat de Moscova la Herson, Kirill Stremousov, a declarat că 46 de orfani au fost trimiși în Crimeea.

Apoi, la sfârșitul lunii octombrie, comisarul pentru drepturile copilului din Crimeea, Irina Kliueva, a publicat fotografii de la Yolochka, remarcând că acolo locuiesc acum orfani evacuați din Herson.

„La doi ani, copilul cântărește 6 kilograme”

Orfelinatul Yolochka este specializat în adăpostirea orfanilor cu afecțiuni neurologice, întârzieri de dezvoltare, HIV și diverse dizabilități.

Conform planului strategic al instituției pentru 2021-2025, obiectivul Yolochka este de a „favoriza patriotismul și sentimentul civic” la copiii care locuiesc acolo și de a-i învăța să „se identifice ca și cetățeni ai Rusiei multinaționale”.

În 2020, mai multe mame care au adoptat copii din Yolochka au descris pentru presa rusă neglijența la care au fost supuși cei mici în perioada cât au trăit acolo.

Pe 27 august 2020, Olga Kramnaya, care a adoptat mai mulți copii din Yolochka, a declarat pentru Serviciul Public de Știri rus (OSN) că locul „transformă copiii în legume”.

Kramnaya a spus că unul dintre copiii pe care i-a adoptat de acolo, un băiețel pe atunci în vârstă de 2 ani, cântărea doar 6 kilograme și nu putea să mănânce, să bea sau să meargă singur.

„Toți copiii mei erau slabi și începeau să tremure când vedeau mâncare. A trebuit să fie alăptați multă vreme după ce au fost aduși de la Yolochka. Dar cel mai rău dintre toți e Serghei. La 2 ani, copilul are 6 kg și nu vorbește. De ce bebelușii nu primesc îngrijiri medicale, de ce nu merg la 2 ani și arată ca niște copii de la Auschwitz? Nu mai pot să tac”, a spus femeia, în 2020, pentru OSN.

Diagnosticul medicului pediatru pentru Serghei: micuțul suferea de malnutriție severă, deshidratare, rahitism și deformare craniană.

O altă femeie care a adoptat un copil de la Yolochka a spus că acesta are multiple traume – printre altele, e terifiat când trebuie să facă baie.

Iar o fostă îngrijitoare de la orfelinat a declarat, sub protecția anonimatului, că cei mici erau înfometați și însetați ca să defecheze și urineze mai rar și astfel să curețe mai puțin după ei. După ce a adoptat un copil instituționalizat acolo, femeia și-a dat demisia.

sursa

O tânără din Rusia care a criticat războiul pe rețelele sociale riscă ani grei de închisoare

Olesya Krivtsova etalează pe o gleznă un tatuaj anti-Putin, iar pe cealaltă are o brățară care îi urmărește fiecare mișcare. Tânăra de 19 ani din regiunea rusă Arhanghelsk trebuie să poarte dispozitivul pe durata arestului la domiciliu, după ce a fost pusă sub acuzare pentru postări pe rețelele sociale despre care autoritățile spun că discreditează armata rusă și justifică terorismul, relatează CNN, notează HotNews.ro.

Oficialii ruși au adăugat-o totodată pe Olesya Krivtsova pe lista teroriștilor și extremiștilor, la un loc cu ISIS, Al Qaeda și talibanii, pentru că a postat pe Instagram un video referitor la explozia de la podul din Crimeea din octombrie anul trecut, care critica de asemenea Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Krivtsova, studentă la Universitatea din Arhanghelsk (oraș din nord-vestul Rusiei), se confruntă de asemenea cu acuzații penale privind discreditarea armatei ruse pentru că ar fi distribuit o postare presupus critică cu privire la război într-un grup de discuții pentru studenți de pe rețeaua de socializare rusă VK.

În prezent, Krivtsova se află sub arest la domiciliu, în apartamentul mamei sale din Severodvinsk, regiunea Arhanghelsk, având interdicție de a intra pe internet și de a folosi alte forme de comunicare.

„Cazul Olesyei nu este nici primul, nici ultimul”, a declarat Alexei Kichin, avocatul tinerei, pentru CNN.

Datele raportate de grupul pentru drepturile omului OVD-Info, un ONG rus independent specializat în monitorizarea protestelor, arată că cel puțin 61 de cazuri implicând acuzații de „justificare a terorismului” pe internet au fost deschise în Rusia anul trecut, în 26 dintre acestea fiind pronunțate până acum condamnări.

Cinci cetățeni ruşi, blocaţi de trei luni pe un aeroport din Coreea de Sud, după ce au fugit de mobilizarea lui Putin

Cinci bărbaţi ruşi trăiesc din octombrie în zona dintre plecări şi duty free a Aeroportului Internaţional Incheon, fără să poată intra pe teritoriul Coreei de Sud, care refuză să le acorde statutul de refugiaţi, după ce au fugit din Rusia pentru a se sustrage mobilizării parţiale declarate de către Vladimir Putin în septembrie, scrie News.ro, citând CNN.

Cei cinci bărbaţi au fugit din Rusia după ce Putin a anunţat o mobilizare parţială a rezerveştilor în Războiul din Ucraina.

Cererea statutului de refugiat le-a fost respinsă de către Ministerul sud-coreean al Justiţiei.

Aceste cereri ”nu merită să fie evaluate”, deoarece refuzarea unui ordin de mobilizare nu poate permite dobândirea statutului de refugiat, a declarat avocatul acestora, Lee Jong-Chan.

Potrivit avocatului, ei ar trebui însă să beneficieze de un statut de refugiaţi politici, având în vedere faptul că invazia Ucrainei de către Rusia ”este condamnată de dreptul internaţional”.

Ruşii au făcut apel împotriva deciziei ministerului sud-coreean, iar mai multe organizaţii de apărarea drepturilor omului cer Seulului să-i recunoască drept refugiaţi.

Însă, în aşteptarea înaintării procedurii, ei sunt nevoiţi să rămână pe aeroport.

Astfel, cei cinci bărbaţi trăiesc de peste trei luni cu ”o masă pe zi”, ”pâîne şi băuturi”.

Ei pot face duş şi îşi pot spăla îmbrăcămintea cu mâna, însă au un ”acces limitat la îngrijiri medicale şi nicio susţinere a sănătăţii lor mentale, importantă având în vedere situaţia lor precară”, a subliniat Lee Jong-Chan.

La fel ca ei, numeroşi ruşi au fugit din ţară, după mobilizarea parţială a lui Putin.

Potrivit unor date CNN, peste 200.000 de persoane au fugit în Georgia, Kazahstan şi Uniunea Europeană (UE), în săptămânile de după anunţul lui Putin.

5 Exerciţii pentru abdomenul visat!
Articolul anterior
Vedete care și-au expus sânii la vedere – Foto
Articolul următor