Absolvenții universităților din Moldova pot face stagierea în Bundestagul Germaniei

Bundestagul German invită şi în anul 2021, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învățămînt superior din Republica Moldova, interesaţi de politică şi cu cunoştinţe bune de limbă germană, la Berlin, pentru a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german.

separator

Participanţilor la program li se oferă astfel posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Anual la acest program participă circa 120 persoane din întreaga lume, transmite realitatea.md.

Începând cu anul 2008. circa 34 de tineri din Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag.

Scopul programului este de a aprofunda relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova. Programul durează de la 1 martie pînă la 31 iulie 2021, participanţi beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1991 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi preluate de pe pagina de internet: https://www.bundestag.de/ips. Dosarul complet urmează a fi expediat pînă la 31 iulie 2020 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fişier PDF.

Hoții au furat peste 12 mii de euro și 144.500 lei dintr-o locuință din raionul Călărași
Articolul anterior
Noi curse de zbor, aprobate din Chișinău pentru perioada 6 – 21 iunie
Articolul următor
Alte articole interesante