Accesul cetățenilor români, restricționat în tot mai multe țări din UE

Explozia de infectări cu coronavirus izolează România în UE. Astfel, zeci de țări au introdus restricții pentru cetățenii români. În unele dintre ele se poate intra doar cu un test negativ de coronavirus, în vreme ce în altele se intră direct în izolare.

separator

În Finlanda este interzisă intrarea fără permis de ședere sau domiciliu.

Nici în Malta, nu au voie să intre decât dacă demonstrează că, în ultimele 15 zile, au locuit într-una din țările considerate sigure. Iar în Norvegia și Lituania este interzisă intrarea românilor.

Multe state  impun măsura autoizolării. Printre ele se află Olanda, Letonia, Estonia, Slovenia sau Irlanda. Chiar și în Marea Britanie, cetățenii români trebuie să stea obligatoriu în autoizolare.

Alte țări le cer cetățenilor români să prezinte un test negativ pentru coronavirus. În Austria, spre exemplu, se cere dovada unui test negativ sau dovada unei rezervări la o unitate de cazare. Și în Slovacia se cere test negativ COVID-19, altfel intrăm în autoizolare. Iar la intrarea în Islanda, fie facem testul, fie intrăm în carantină 14 zile.

Grecii cer și ei teste pentru Covid, după ce zeci de turiști români și bulgari au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus la finalul acestei săptămâni.

În Cipru trebuie să prezentăm un test PCR negativ făcut în România. Iar în Danemarca trebuie să ai o rezervare de cel puţin 6 nopţi.

sursa

O fetiță de 6 ani, lovită și rănită de un șofer care conducea în stare de ebrietate
Articolul anterior
Medicii dezvăluie cum afectează coronavirusul întregul organism
Articolul următor
Alte articole interesante