Accident cumplit la Hâncești! Trei persoane au ajuns la spital, după ce o mașină s-a ciocnit cu un autocar

Trei persoane de 18, 25 si 48 de ani au fost transportate de urgenta la spital, in urma unui accident, la Hincesti, scrie protv.md.

Potrivit politiei, totul s-a intamplat ieri, in apropierea localitatii Fundul-Galbenei din raionul Hincesti. Un automobil de model Toyota, la volanul caruia se afla un barbat de 32 de ani s-a ciocnit cu un autocar, soferul caruia are 38 de ani.  

In urma impactului, trei persoane din Toyota au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale. 

Video! Incendiu puternic la un zgârie-nori din Dubai, aflat lângă Burj Khalifa

Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineața la o clădire cu 35 de etaje din Dubai, lângă Burj Khalifa.

Incendiu puternic la un zgârie-nori din Dubai, aflat lângă Burj Khalifa

Este vorba despre o clădire rezidențială de 35 de etaje din centrul orașului, care face parte dintr-o serie de turnuri construite de către Emaar, considerat cel mai mare dezvoltator imobiliar din lumea arabă, transmite digi24.ro

Incendiul izbucnit în timpul nopții a fost stins până dimineața.

Clădirea pare să fi suferit pagube mari pe o fâșie de fațadă care traversează toate etajele.

Din primele informații se pare că nu sunt victime.

O serie de incendii izbucnite în clădirile înalte din Dubai în ultimii ani a ridicat întrebări despre siguranța placajelor și a altor materiale folosite la construirea lor.

O profesoară universitară din Franța refuză să corecteze lucrările studenților din cauza utilizării excesive a programului de inteligență artificială ChatGPT

O profesoară de la o universitate din Franța a decis să nu corecteze lucrările celor 120 de studenți din primul an din cauza utilizării excesive a programului de inteligență artificială ChatGPT de către studenți, potrivit AFP.

A început testarea candidaților la examenele naționale de absolvire. Cât va  dura aceasta și care este scopul - #diez

„Este vorba despre o clasă de aproximativ 120 de studenți din primul an (…) care trebuiau să predea o lucrare scrisă despre termalism (nr. utilizarea si exploatarea terapeutică a apelor minerale)”, a explicat luni Samuel Cruz-Lara, directorul IUT Charlemagne din Nancy (estul Franței).

„Când a fost vorba de corectarea lucrărilor de marketing, profesorii însărcinați cu corectarea lucrărilor și-au dat seama că studenții au folosit în mod excesiv ChatGPT: lucrările lor nu conțineau nici cea mai mică greșeală de ortografie, ori erau alcătuite din propoziții atent studiate”, a continuat Cruz-Lara, conform Hotnews.

„Dacă am fi avut mai mult timp la dispoziție, am fi putut să le cerem studenților să își explice lucrările, ceea ce am făcut cu unii dintre ei, care au recunoscut doar cu jumătate de gură că au trișat. Numai că suntem la sfârșitul anului universitar și, având în vedere calendarul, este complicat pentru noi să reacționăm”, a adăugat directorul.

Profesoara responsabilă de disciplină a decis, în acord cu ceilalți colegi de corectare implicați în modul, să nu corecteze proba scrisă contestată.

Cu toate acestea, directorul IUT a calmat situația: „Studenții vor primi în continuare o notă la această materie, deci nu vor fi penalizați”.

Pentru viitor, el a decis „să nu taie accesul la acest tip de instrument din IUT”, dar să „implice studenții într-o discuție despre beneficiile și pericolele utilizării ChatGPT”.

De asemenea, se are în vedere o modificare a regulamentului intern al IUT: „Avem deja un paragraf referitor la plagiat și voi cere să se adauge unul referitor la instrumentele de tip inteligență artificială, a căror utilizare va fi sancționată la fel ca și plagiatul”.

La rândul său, Universitatea din Lorena, din care face parte IUT Charlemagne, „nu a luat încă o decizie generală” cu privire la utilizarea inteligenței artificiale.

O fetiţă de 3 ani din Cluj s-a stins în braţele medicilor, după ce s-ar fi înecat cu mâncare. Vecinii au o altă ipoteză despre incidentul tragic

Un copil de 3 ani a murit după ce s-a înecat cu mâncare. Potrivit informaţiilor obţinute de Observator, este vorba despre o fetiţă din comuna Săvădisla. La fața locului au intervenit două echipaje SMURD, însă în ciuda eforturilor medicilor, care au resuscitat-o pe copilă zeci de minute, fetiţa a murit. Vecinii spun că micuţa ar fi căzut, de fapt, într-o groapă cu apă pe care o săpaseră părinţii, relatează Observator.

Angajații ISU Cluj au intervenit luni seara la un copil de 3 ani din comuna Săvădisla care s-ar fi înecat cu mâncare. Medicii au declarat decesul acestuia. Potrivit ISU Cluj, intervenția a avut loc în localitatea Finișel, comuna Săvădisla, unde un copil de trei ani s-ar fi înecat cu un bol alimentar.

O fetiţă de 3 ani din Cluj a murit, după ce s-ar fi înecat cu mâncare

Fetiţa de 3 ani s-a înecat cu mâncare. Medicii nu au mai putut salva copilul

La fața locului au intervenit două echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, dar și un elicopter SMURD. Echipajele medicale sosite la fața locului i-au aplicat minorului manevre de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul. Împrejurările în care s-a produs evenimentul vor fi cercetate de organele abilitate.

Protecție magnetică pe alimente, în magazinele din Rusia. Sancțiunile au adus scumpiri, iar furturile s-au înmulțit dramatic
Articolul anterior
Finala ediției a 15-a a proiectului „Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”! Cel mai grandios eveniment al acestei primăveri
Articolul următor