Accident feroviar în Italia, lângă Milano: 2 morți și peste 30 de răniți

Două persoane au murit, iar alte aproximativ 30 au fost rănite joi, în apropiere de Lodi, nu departe de Milano, unde a deraiat un tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură între Milano şi Salermo (sud), scrie presa italiană citând salvatori, relatează AFP.

separator
Accidentul a avut loc la nivelul Lodi, la aproximativ 50 de kilometri sud de Milano. Cei doi morţi ar fi maşiniştii trenului, potrivit aceloraşi surse. Niciun rănit nu s-ar afla în stare critică.

Trenul Frecciarossa a plecat de la Milano la ora locală 5.10 (6.10, ora Moldovei), iar accidentul a avut loc la ora locală 5.35, scrie Deutsche Welle.

Locomotiva şi cel puţin un vagon au ieşit de pe şine, a anunţat operatorul Rete Ferroviaria Italiana. Trenul ”nu era foarte aglomerat”, scrie Corriere della Sera.

Compartimentul echipajului şi cel puţin două vagoane s-au răsturnat. Cauza accidentului era neclară imediat. Reţeaua feroviară italiană a fost perturbată grav. Toate trenurile de mare viteză de la Milano la Bologna au fost suspendate temporar, raportează news.ro.

Andreea Marin a adoptat doi copii: un băiețel în China și o fetiță în Kenya
Articolul anterior
4 sfaturi utile care te ajută să nu răcești iarna
Articolul următor
Alte articole interesante