accident-calarasi_06021400

Concertul lui Morgenshtern de la Arena Chișinău ar putea fi anulat? Organizatorii au șters afișul și au retras biletele din vânzare

Cu câteva săptămâni înainte de concertul lui Morgenshtern la Arena Chișinău, organizatorii i-au șters afișul și au retras biletele din vânzare.

Моргенштерн: последние новости на сегодня, 2023

Pe 21 mai, la Chișinău urma să aibă loc concertul artistului rus Morgenshtern, transmite point.md.

Cu toate acestea, la începutul lunii mai, organizatorul Bisconcert a șters de pe site-ul său afișul și pagina despre sosirea artistului în Moldova, relatează locals.md.

De asemenea, pe toate site-urile de unde s-au putut cumpăra biletele vânzarea a fost suspendată. 

Nu a existat nicio notificare oficială cu privire la amânarea sau anularea concertului.

172 de elevi participă la Olimpiada Republicană de Geografie

172 de elevi din R. Moldova participă, în perioada 7–9 mai 2023, la Olimpiada Republicană de Geografie. Competiția este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se desfășoară în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM).

A început Olimpiada Republicană de Geografie: Câți elevi participă

Prezent la festivitatea de deschidere a olimpiadei, Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, a felicitat participanții pentru performanțele obținute la etapele anterioare ale competiției, îndemnându-i să-și dezvolte continuu competențele de cercetare în acest domeniu, transmite tvrmoldova.md.

„Mă bucur să văd aici tineri pasionați de studierea avansată atât a mediului înconjurător, cât și a geopoliticii, fenomenelor naturale, a relațiilor dintre popoare. Vă urez să aveți inspirație în rezolvarea subiectelor propuse în cadrul competiției”, a menționat ministrul.

La olimpiadă participă elevi ai claselor IX-XII. Competiția se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfășurat în blocul 2 al Universității de Stat din R. Moldova și a fost organizată cu suportul Ansamblului de Dans sportiv „Versia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO și a Școlii muzical-corale pentru copii din cadrul Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” din Chișinău.

Probele de concurs au fost organizate pe parcursul zilei de luni, 8 mai, în sălile de studii ale USM, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc marți, 9 mai, ora 12:00, în Aula Regina Maria, blocul central al universității.

Emilian Crețu a vorbit despre femei: ,,Pentru mine, femeile adevărate sunt cele care se acceptă așa cum sunt”

Emilian Crețu s-a destănuit în cadrul unui interviu recent și a făcut referiri la viața sa de burlac. După două relații anterioare, actorul susține că nu a mai avut relații de lungă durată și că îi place să fie liber.

Emilian Crețu a dezvăluit, într-un podcast „Bandstage”, care a fost cea mai lungă poveste de dragoste a sa: „Un an și jumătate. O altă relație a fost de nouă luni. După aia nu am mai fost în nicio relație destul de lunguță. Sunt liber și îmi place să fiu liber”, a spus el.

Actorul a fost întrebat și ce tip de femei îi plac.

„Noi apreciem foarte mult femeile cu un aspect natural și asta am zis-o de un milion de ori. Nu există preferințe că femeia ar trebui să arate blondă, brunetă, grasă sau slabă, hâtră, deșteaptă. Eu cred că trebuie să fii tâmpit să crezi că „femeia mea o să fie așa”. Pentru mine femeile adevărate, cred eu, sunt cele care se acceptă așa cum sunt”, a spus el. 

Interviul integral poate fi urmărit mai jos: