image-647

Omagiu pentru eroii Ucrainei. Pictura murală realizată în centrul orașului Kiev

În centrul orașului Kiev în Ucraina pe o clădirile administrativă  a fost realizată o pictură murală care îi comemorează pe toți cei care au murit în timpul războiului.

Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev

Pictura murală îl înfățișează pe eroul Ucrainei, Alexandr Mațievschi, soldatul cu cetățenie moldovenească executat de ruși, transmite publika.md. Mațievschi a rostit „Glorie Ucrainei!”, după care a fost executat mișelește de militarii ruși.

Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev
Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev

Prinţul William şi Kate au publicat o fotografie cu ocazia aniversării a 12 ani de căsătorie

Prinţul William şi soţia sa, Kate, au postat o fotografie online cu ocazia aniversării a 12 ani de căsătorie, relatează agerpres.ro.

Imagine de colecție cu Prințul William și Kate Middleton. Cum s-au afișat  cei doi la 12 ani de la căsătorie - Fanatik.ro

Fotografia, realizată în comitatul Norfolk într-o zi însorită anul trecut, îi arată pe cei doi pe biciclete.

William poartă ochelari de soare, blugi şi o cămaşă albastră, iar Kate este îmbrăcată într-o cămaşă albă şi blugi, iar pe cap are o pereche de ochelari de soare.

Fotografia a fost postată pe contul oficial de Twitter al cuplului, cu mesajul simplu „12 ani” şi un emoticon în formă de inimă.

William şi Kate s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 29 aprilie 2011, după o relaţie de opt ani.

Căsătoria celor doi a fost evenimentul regal al anului 2011, la care au participat 2.000 de invitaţi.

Aproape 25 de milioane de persoane din Marea Britanie au urmărit ceremonia transmisă în direct la televizor, cu o audienţă la nivel global estimată la două miliarde de telespectatori.

După 12 ani, cuplul are trei copii, prinţul George, în vârstă de nouă ani, prinţesa Charlotte, şapte ani, şi prinţul Louis, de cinci ani.

„Aveți ceva interzis”. Farsa făcută lui Pasha Parfeni la aeroport, în timp ce lua avionul să zboare în Marea Britanie

Interpretul Pasha Parfeni a zburat astăzi în Marea Britanie, unde va reprezenta R. Moldova la concursul „Eurovision 2023”, cu piesa „Soarele și Luna”.

VIDEO // Farsa făcută lui Pasha Parfeni la Aeroport, în timp ce lua avionul să zboare în Marea Britanie, unde va reprezenta R. Moldova la concursul „Eurovision”: „Aveți ceva interzis”

În timpul controlului de la Aeroportul Internațional Chișinău, până a ajunge în avion, Pasha Parfeni a fost „reținut” de către o angajată a Poliției de Frontieră, care i-a spus că are „ceva interzis” în rucsacul său.

În timpul controlului repetat, Pasha a descoperit printre lucrurile sale o cutie stranie, iar în cutie – o brățară pe care scria „Soarele și Luna”.

„Este un cadou din partea Poliției de Frontieră. Vă dorim succes și să veniți cu rezultate frumoase acasă”, i-a urat polițista de frontierăm scrie ziarnational.md.

Suprins, Pasha Parfeni și-a pus imediat brățara pe mână, a îmbrățișat polițista, a mulțumim instituției pentru gest și a promis că va purta cadoul.

Pasha Parfeni va urca al 10-lea pe scena de la Liverpool în prima semifinală, care se va desfăşura pe 9 mai.

Alături de Republica Moldova vor concura în prima semifinală reprezentanţii din Croaţia, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Serbia, Azerbaidjan, Cehia, Finlanda, Israel, Olanda, Elveţia, Suedia.

Finala concursului va avea loc pe 13 mai.