Accident tragic la Ocnița. Un polițist de frontieră, în vârstă de 36 de ani, a decedat pe loc

Un accident mortal s-a produs în raionul Ocnița, în urma căruia un polițist de frontieră a decedat.

Accident tragic la Ocnița: Un polițist de frontieră a decedat

Svetlana Talpă, ofițer de presă din cadrul IP Ocnița, a declarat pentru www.stiri.md că azi dimineață, în jurul orei 4:30, polițiștii din Ocnița au intervenit la documentarea unui accident rutier produs la ieșirea din localitatea Bîrnova în direcția satului Gîrbova. 

Din cercetările preliminare la fața locului, polițiștii din Ocnița au stabilit că, un bărbat de 36 de ani locuitor al raionului Ocnița, fiind de unul singur, conducând automobilul de marca Vaz Priora, în circumstanțe necunoscute a pierdut controlul asupra volanului și a derapat de pe traseu pe acostament, tamponându-se într-un copac.

În rezultatul traumatismelor primite, șoferul a decedat pe loc. 

Ulterior s-a stabilit că bărbatul decedat era angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. 

La moment, polițiștii din Ocnița desfășoară acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Poliția de Frontieră a venit cu un mesaj:

„Un profund regret pentru trecerea din această viață a unui polițist de frontieră

Echipa Poliției de Frontieră deplânge trecerea în neființă a colegului – Igor Covali, care a decedat în această dimineață într-un tragic accident rutier.

Din informațiile preliminare, în jurul orei 05:00, pe traseul dintre localitățile Gîrbova și Bîrnova, raionul Ocnița, a avut loc accidentul rutier.

Angajatul Poliției de Frontieră era singur în mașina personală și acesta se afla în afara orelor de serviciu.

La fața locului au intervenit echipaje din cadrul IGP, care desfășoară cercetările și urmează să stabilească circumstanțele accidentului.

Agent-șef Covali activează în Poliția de Frontieră din anul 2008.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul colegilor.

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, nu s-au înregistrat victime, unii locatari au suferit răni ușoare.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rusia, principala sursă de transferuri bănești în Moldova în semestrul II al acestui an

După ce în ultimii ani s-a atestat o scădere continuă a volumului de transferuri de mijloace bănești din Rusia în Republica Moldova, în trimestrul II al acestui an situația s-a inversat.

Semn rău? Lumea caută adăpost în banii americanilor. Preferă bancnotele de  100 de dolari

Astfel, datele Băncii Naționale a Moldovei arată că, în trimestrul I al acestui an, persoanele fizice din Republica Moldova au primit prin intermediul băncilor licențiate transferuri de mijloace bănești din Rusia de doar 27 milioane de dolari, fiind depășită de cinci state (Israel, Italia, Germania, Franța și SUA), transmite mold-street.com.

În trimestrul II din 2022, însă, volumul transferurilor de mijloace bănești din Rusia a crescut brusc de aproape patru ori, față de primele trei luni ale acestui an, ajungând la 107,2 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, creșterea este de două ori și ceva.

BNM nu oferă o explicație acestui fenomen, dar el ar putea avea legătură directă cu războiul din Ucraina.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

Un râu din Ucraina s-a făcut roșu, precum sângele, după ce Rusia a bombardat un baraj
Articolul anterior
Interlopul „Machena”, decorat în pușcărie de mitropolitul Vladimir
Articolul următor