Acest bărbat a salvat o fetiţă de 6 luni dintr-un atac terorist. După 17 ani, salvatorul apare la festivitatea de absolvire

Atacul terorist care a avut loc în 2004, într-o şcoală din Beslan, un oraş din republica autonomă Osetia de Nord aflată în componenţa Federaţiei Ruse, a lăsat răni adânci părinţilor şi rudelor victimelor.

Mulţi îşi amintesc de acest eveniment tragic în care 32 de fundamentalişti islamici şi separatişti ceceni au pătruns în şcoala din Beslan, între 1 şi 3 septembrie 2004. În urma acestui act terorist au murit cel puţin 300 de persoane, inclusiv copii.

O fetiţă, care la acel moment avea doar 6 luni, a fost salvată de un ofițer al forţelor speciale ruse. La peste un deceniu, copila a absolvit gimnaziul.

Astăzi, numele lor sunt binecunoscute: el, Elbrus Gogichayev, fost soldat al forţelor armate speciale ruseşti. Fetiţa este Alyona Tsekayeva. Bărbatul a salvat-o pe acea fetiţă, iar astăzi, datorită gestului său, este fericit să o vadă în ziua absolvirii. După acea zi tragică, Elbrus a continuat să ţină legătura cu tatăl fetiţei, pentru a afla cum se descurcă şi care sunt notele ei la şcoală. Nu a ratat niciodată un eveniment important din viaţa ei şi, prin urmare, a fost invitat de onoare chiar şi în ziua absolvirii.

Mama copilului a murit în timpul atacului terorist, doar tatăl a rămas în viață.

sursa

Tone de cireșe vor rămâne în livezi, la Fălești. În magazine, cireșe și sucuri de import
Articolul anterior
Ecaterina Lica: Secretele unui brand crescut aproape două decenii, pe care nu orice manager ți le-ar povesti
Articolul următor
Alte articole interesante