Acord între Grecia și Israel. Cetățenii vaccinați anti-Covid ai celor două state vor putea să călătorească liber în cele două țări

Israelul și Grecia au încheiat luni un acord cu privire la turism care le va permite cetățenilor ambelor țări care s-au vaccinat împotriva coronavirusului să călătorească fără restricții în cele două țări.

Aceste excursii vor putea începe după ridicarea restricțiilor impuse în Israel privind zborurile internaționale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie.

„Trebuie sa facilitam calatoriile celor care prezinta o dovada de vaccinare si vrem sa facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult inainte in materie de vaccinare”, a afirmat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, intr-o declaratie comuna cu omologul sau israelian Benjamin Netanyahu.

Acordul le va permite turistilor israelieni „sa se deplaseze in Grecia fara nicio limitare si fara carantina”, a precizat Netanyahu, citat de ziare.com.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei, in Grecia. Atena ar încerca să ajungă și cu Marea Britanie la un acord similar cu cel cu Israelul.

Un copil de 12 ani a înghițit 54 de bile ca să facă un experiment. Ce s-a întâmplat în stomacul său
Articolul anterior
A apărut testul rapid care identifică trei tulpini ale Covid-19 în doar două ore
Articolul următor
Alte articole interesante