Activezi în industria creativă? Chiar tu poți câștiga trofeul Rockit Awards! Vezi procedura de vot

A 9-a ediție Rockit Conference a introdus pentru prima dată un nou principiu de voting în cadrul mult așteptatei ceremonii –  Rockit Awards. În premieră, comunitatea poate invita și vota profesionistul/profesionista pe care o consideră a fi „Best” în una din cele 9 categorii.

separator

Rockit Academy Awards oferă posibilitatea fiecărui profesionist din industria creativă să se auto-nominalizeze sau să recomande pe cei care, după părerea sa, merită să fie recunoscuți de industrie. Voting-ul are loc fără să existe listă prestabilită sau un juriu,  prin aplicația originară din Moldova, VoteMe.App.

Distincțiile Rockit Academy Awards 2020 includ 9 nominalizări:

  • Best Creator
  • Best in Social media
  • Best in Marketing
  • Best in Design
  • Best in Development
  • Best in Photography
  • Best in Videography
  • Best in Animation
  • Best in Copywriting

Profesioniștii în industria digitală se implică la maxim în proiectele lor, iar acum e momentul ca aceștia să îşi culeagă roadele muncii, prin distincţiile ce vor fi decernate în cadrul Rockit Conference. La loc de cinste stau trofeele Rockit Academy Awards pentru care în acest an s-a colaborat cu artistul Veaceslav Jiglitski, care sunt exclusive pentru fiecare ediție.

„Am lansat o provocare comunității creative și pentru că programatorii sunt foarte creativi! La Rockit, folosim aplicația VoteMe.App pentru a-i recomanda pe cei mai tari din industrie, dar și pentru a descoperi tineri profesioniști, nume noi, care vin rapid din urmă și de care vom auzi tot mai des. Vă invit să vedeți toate cele 9 categorii, să votați și voi și să îi recomandați pe colegii și prietenii voștri meseriași, pe care îi considerați cei mai buni”, îndeamnă Artur Gurău, Co-fondator Academia Rockit.

Mecanismul de votare este unul ușor și e alcătuit din câțiva 5 pași:

Pas 1: Instalează VoteMeApp

Pas 2: Activează telefonul tău

Pas 3: Fă un selfie/ încarcă poză

Pas 4: Votează și recomandă alte persoane

Ziua cea mare a decernării premiilor va avea loc pe 9 mai seara și va fi transmisă live. Onorificii primesc câte o statuetă spațială de bronz care vor fi livrate și înmânate câștigătorilor.

În cadrul Conferinței Rockit, toată comunitatea poate nominaliza și vota pentru cei mai buni specialiști, care vor fi premiați în cadrul Rockit Academy Awards. Aplicația VoteMeAp vine ca o soluție în shift-ul subit la cultura “remote”, fiind o soluție mobilă pentru alegeri la distanță, care funcționează în baza algoritmului PageRank (https://en.wikipedia.org/wiki/PageRank) folosit de motorul de căutare de la Google. 

Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Unul dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional.

Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Rockit Academy aduce context pentru a crea parteneriate regionale prin evenimente și activități online. Atât timp cât există oameni care susțin cauzele și comunitatea Rockit, este posibilă realizarea a astfel de evenimente precum Rockit Conference. Pentru a încuraja proiectele organizatorilor și conferinței, puteți deveni prietenii Academiei Rockit pe Patreon.

Înregistrarile pentru conferința Rockit Conference se fac pe www.rockit.digital

Rockit Conference video

 ”Societatea e plină de mucegai, fără pic de milă și toleranță.” Mesaje sfâșietoare după moartea tinerei de 24 de ani care s-a sinucis pentru că se considera neacceptată

Prietenii și apropiații tânărei de 24 de ani, care a decedat, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei au scris mesaje de condoleanțe, pline de durere, pe pagina de facebook a tinerei, scrie unimedia.info. ATENȚIE, informații cu puternic impact emoțional!

„E prea târziu, e prea târziu să-ți spun cât îmi ești de scumpă, e prea târziu să-ți vorbesc cât ești de uimitoare, e prea târziu să te cuprind, e prea târziu să-mi cer scuze de la tine, totul a devenit prea târziu.

Îmi pare rău că nu mai este, că nu am avut grijă de ea, că nu am fost destul de tolerantă necesităților ei și că m-am împăcat cu povara ei.

„Societatea”, mie greață de societatea în care trăiesc și că fac parte din ea. Refuzuri, refuzuri și iarăși refuz de tot ce era cointeresată, atâta dorința de muncă și atâta străduință își dădea pentru a fi acceptată de societate, însă societatea e prea coruptă și plină de mucegai fără pic de milă și toleranță.

Mihaela, a fost alegerea ta, însă prea multă durere ai lăsat. Mereu vei fi în inima noastră că cea mai scumpă ființă. Sper că te vei revedea cu tata.

Să te odihnești în pace. Acum ești liberă”, au scris apropiații tinerei.

„Nu sunt cuvinte pentru a exprima durerea pe care ai lăsat-o în urma ta.

Suflet blând și curajos, care ai luptat pentru viața ta, care ai învis moartea o dată, de ce acum ai ales să te arunci în ghearele ei?! Fizic te-ai vindecat, iar moral și sufletește nu. Mă rog bunului Dumnezeu să te ierte și să te primească în Împărăția Sa, căci aici pe pământ ai suferit destul. Drum lin”, se arată într-un alt mesaj.

Tânăsa a decedat după ce s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Tânăra a lăsat un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook.

„În cadrul documentării s-a stabilit identitatea tinerii, aceasta s-a dovedit a fi în vârstă de 24 de ani. S-a aruncat în gol de la etajul 15 al blocului, iar la examinarea de către medicul legist urme de violență nu au fost depistate decât cele caracteristice căderii de la înălțime. 

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor și ce a făcut-o pe tânără să recurgă la așa gest”, a declarat ofițera de presă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Tânăra a lăsat un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook.

„Să mă iertați pentru tot, toate. Nu am fost perfectă deloc, am supărat mulți oameni chiar pe care au ținut la mine cu adevărat sau poate și m-au iubit! Îmi cer iertare de la toți oamenii care m-au ajutat mă rog de mă iertați. Pentru că am devenit un parazit al societății cheltui bani și nimic nu fac. Îmi dau seama că fac un păcat foarte mare. Vă rog mult nu învinuiți pe nimeni, eu sunt vinovată pentru psihica mea. Mă doare tot”, a scris tânăra pe pagina sa de facebook.

 „Mihaela nu mai este printre noi. A fost decizia ei să părăsească această lume. Apropiații ei se ocupă de pregătirile pentru ultimul ei drum și nu pot răspunde la mesaje și apeluri.

Putem doar să ne rugăm pentru sufletul ei”, au scris apropiații tinerei.

Medalie de bronz și o mențiune pentru Moldova, la Olimpiada Europeană de Matematică

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, desfășurată în Tskaltubo, Georgia, în perioada 11-17 aprilie 2024.

Medalia de bronz a fost obținută de Anastasia Corsac, elevă a Liceului Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, iar mențiunea de onoare – de Bianca Iordachi, elevă la aceeași instituție.

În cadrul celei de-a XIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete au participat 212 eleve din 54 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 4 eleve și 2 profesori.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, MEC și ANCE adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Fosta secretară a Partidului Șor a făcut dezvăluiri în instanță: „Între noi, se vorbea că este finanțat de la Moscova”

Fosta secretară a Partidului Șor responsabilă de suburbiile Chișinăului a fost audiată ca martoră în procesul de judecată privind finanțarea ilegală a formațiunii. Ea a povestit cum primea bani pentru onorariile protestatarilor, cum a fost jefuită și de ce a cerut protecție de la stat, scrie Europa Liberă.

La ședința din 16 aprilie, martora a povestit că a început să lucreze în Partidul Șor în mai 2022, fiind responsabilă de oficiile Stăuceni, Cricova, Grătiești și Tohatin. Ulterior, a devenit vice-președintă a oficiului din sectorul Râșcani al capitalei. În această calitate, organiza adunări generale ale partidului și proteste antiguvernamentale.

Tânăra susține că întocmea liste cu numele celor care veneau la proteste, fotografia câte 10-20 de persoane, ca să confirme că acestea au participat la manifestație, și trimitea listele și pozele superiorilor săi prin aplicația Telegram. Peste două săptămâni după protest, ea primea sumele pe care le repartiza apoi protestatarilor.

Femeia a povestit că la primele manifestații achita fiecărui protestatar câte 200 de lei, iar apoi onorariul a crescut până la 400 de lei. „Erau și din cei care veneau din propria inițiativă”, a spus martora, precizând că și aceștia erau remunerați.

Pentru a plăti protestatarii, ea și o colegă de partid primeau câte 800.000 – 1 milion de lei în genți sau pungi. De exemplu, odată, ele au ridicat banii de la reședința partidului, altă dată – de la persoane necunoscute, dintr-un automobil parcat lângă o benzinărie din capitală. Ulterior, femeile mergeau acasă la una dintre ele, unde numărau banii și îi repartizau.

Martora a spus că odată colega sa a fost telefonată de secretara Marinei Tauber, care a informat-o de unde să ia geanta. Ultima dată, ele ar fi primit bani pentru proteste la sfârșitul anului 2022, dar au fost jefuite când intrau în scara blocului. Potrivit ei, la fața locului a venit deputata Reghina Apostolova, în calitate de reprezentantă a partidului.

În aprilie 2023, procurorii au anunțat că au trimis în instanță dosarul penal împotriva unui tânăr care a furat de la „două fete” 500.000 de lei care aparțineau Partidului Șor.

Martora a mai spus că nu știe de unde exact veneau banii: „Între noi, se vorbea că Partidul Șor e finanțat de la Moscova”.

A cerut protecție de stat după o discuție cu un fost coleg

Fiind întrebată de procuror dacă a fost intimidată după ce a făcut declarații anchetatorilor, aceasta a declarat că de ea s-a apropiat un fost coleg care s-a arătat nemulțumit de faptul că ea colaborează cu oamenii legii. După aceasta, martora a solicitat protecție de stat. Ea susține că a dat declarații benevol în cadrul urmăririi penale.

Ca și în cazul martorilor precedenți, avocații nu au fost de acord ca femeia să facă declarații pe motiv că, inițial, ea avea statut de învinuită, iar ulterior a fost eliberată de la răspundere penală. În opinia lor, procurorii au separat intenționat dosarul de bază în mai multe episoade, ca să elibereze de la răspundere penală unele persoane care vor fi audiate în calitate de martori ai acuzării.

„Tactica procurorilor este de a rupe lanțul logic, ca să-i condamne pe unii în baza declarațiilor altora”, a declarat avocatul Sergiu Moraru. El a mai spus că procurorii încalcă dreptul la apărare și urmăresc ca „Marina Tauber să fie condamnată cât mai repede”.

Fostă vicepreședintă a Partidului Șor, deputata Marina Tauber este judecată mai bine de jumătate de an pentru complicitate la finanțarea ilegală a Partidului Șor și falsificarea raportului financiar din alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, din 2021, la care a candidat.

În același dosar, Partidul Șor a avut statut de învinuit, ca persoană juridică. În ianuarie 2024, partidul a fost lichidat și radiat din Registrul persoanelor juridice, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care l-a scos în afara legii.

Procuratura mai investighează un dosar de finanțare ilegală a formațiunii. Potrivit oamenilor legii, acolo sunt circa 50 de învinuiți.

Copiii vor putea fi înscriși on-line la grădiniţă şi în clasa întâi
Articolul anterior
Ministra Sănătății: Unele restricții ar putea fi menținute până la data de 31 decembrie
Articolul următor