Actorul care l-a jucat pe Iurii Gagarin în filmul de la BBC este unchiul actriței Olesea Sveclă

Olesea Sveclă are un motiv de mândrie, se pare că talentul actoricesc este o virtuție regăsită pe deplin în familia actriței. Olesea le-a dezvăluit prietenilor săi virtuali că actorul care l-a jucat pe Iurii Gagarin în filmul ,,Битва за космос” (,,Bătălia pentru spațiu”) produs de BBC, este chiar unchiul său, Vitalie Ursu.

,,Битва за космос” este un lungmetraj documentar din patru episoade, produs de Pervîi Canal (Rusia), BBC (Marea Britanie), National Geographic (SUA) și NDR (Germania). Serialul povestește despre bătălia minților științifice strălucitoare în cursa spațială a două superputeri – URSS și SUA. Filmul este despre ceea ce s-a întâmplat de fapt „în culise” în timpul cursei spațiale, relatează www.1tv.ru. O poveste șocantă și adevărată despre confruntarea spațială la apogeul Războiului Rece între cele mai puternice ideologii ale secolului al XX-lea – comunismul și capitalismul.

Producătorii au folosit tehnologii informatice unice care au dat viață trecutului pentru a prezenta publicului detalii dramatice ale bătăliei pentru spațiu, cu o acuratețe maximă. Scenariul s-a bazat pe memoriile martorilor oculari și jurnalele participanților la evenimente, precum și pe documente de arhivă și materiale video. Străinii care interpretează exploratorii spațiali sovietici au recunoscut că sunt mândri că au primit rolurile unor astfel de oameni celebri. Actorul Vitalie Ursu, care a „încercat” costumul spațial al lui Iurii Gagarin, a declarat că acest rol este întruchiparea visului său de o viață – primul cosmonaut a fost un adevărat idol pentru el mult timp.

Majoritatea filmărilor au avut loc în România, țara fiind aleasă ca principala locație pentru film, deoarece acolo, relativ aproape una de cealaltă, poți găsi o „natură” potrivită, care să amintească de Paris, de orașele Germaniei, Rusiei, Statelor Unite și Alpilor, în care oamenii de știință germani se ascundeau. În rolurile principale: Steve Nicholson (Sergei Korolev), Richard Dillane (Werner von Braun), Mikhail Gorevoy (colonelul general Ivan Serov), Maria Mironova (Nina Koroleva), Oleg Shtefanko (Alexei Leonov), Vitaly Ursu (Yuri Gagarin ), Ravil Isyanov (Valentin Glushko) și alții. Scenariști și regizori: Chris Spencer, Mark Everest.

Ipostaze din film în care apare actorul Vitalie Ursu pot fi urmărite începând cu minutul 36,25.

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindrom Down din cadrul Ministerului Muncii din România
Articolul anterior
Un bărbat spune că a ieșit să cumpere medicamente după ora 23:00 și a primit o amendă de 2.000 lei
Articolul următor
Alte articole interesante