Actorul Jan Cucuruzac împlinește astăzi 70 de ani!

Jan Cucuruzac s-a impus şi va rămâne, cu siguranţă, în istoria mişcării teatrale din Basarabia prin harul său actoricesc, dar şi prin fizicul și vocea sa de excepţie. Reușește într-o manieră deosebită să aducă umorul în fața publicului, calităţi deosebite au constituit fundamentul solid al rolurilor sale de glorie.

separator

Actorul Jan Cucuruzac s-a născut pe 9 februarie 1949, în satul Șerbaca, județul Bălți. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1976.

,,Ce-a însemnat pentru mine, în postura de director de scenă, actorul Jan Cucuruzac? Mai întâi de toate, un vulcan de emoţii, un spirit turbulent, foarte dificil de stăpânit în rigorile conceptului regizoral aprioric, dar, paradoxal, şi o persoană absolut calmă, ascultătoare, care nu-şi „joacă mânjii” atunci când regizorul ştie să-i găsească locul, să-l aducă la numitorul comun, oferindu-i cheia rezolvării scenice. Pentru Jan Cucuruzac repetiţia înseamnă un exerciţiu al sufletului, o revizuire a experienţei sale de viaţă prin prisma eului artistic”, afirmă actorul Sandu Grecu despre prietenul și colegul său de breaslă Jan Cucuruzac.

Actorul Jan Cucuruzac a interpretat mai multe roluri memorabile în cariera sa: Pampon, Egor, Petru I, Hercule, Voinicul, Ludovic al XIV-lea, Alexandru Lăpuşneanul, Bezdomnâi şi, nu în ultimul rând, Pristanda, rol pentru care maestrul a fost răsplătit, în cadrul Festivalului Naţional „Nenea Iancu”, cu premiul întitulat sugestiv „Cel mai bun Pristanda al tuturor timpurilor”.

Maestrul Jan Cucuruzac îşi sărbătoreşte frumoasa vârstă de 70 de ani la Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

La mulți ani!

Irina Rimes debutează într-un dublaj de animație, în rolul ,,reginei malefice”!
Articolul anterior
Bărbatul care ar fi violat o femeie în orașul Strășeni a fost reținut. Ce spune poliția?
Articolul următor
Alte articole interesante