Actorul rus Mihail Efremov a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Judecătoria districtului Presnensky din Moscova l-a găsit vinovat pe actorul Mihail Efremov în cazul accidentului fatal produs în Moscova și l-a condamnat la opt ani într-o colonie de regim general. Acest lucru a fost anunțat marți, 8 septembrie.

separator

De asemenea, artistul a fost privat de permisul de conducere timp de trei ani și a fost obligat să plătească 800 de mii de ruble în despăgubiri fiului cel mare al lui Serghei Zaharov, care a murit într-un accident.

La pronunțarea sentinței, instanța a ținut cont de faptul că artistul, în stadiul investigației preliminare și, în ultimul cuvânt, a recunoscut vinovăția, precum și că a avut copii, trăsături de personalitate pozitive și s-a angajat în activități caritabile. Codul penal prevede maximum 12 ani de închisoare pentru o astfel de infracțiune, scrie iz.ru.

Actorul a fost arestat în sala de judecată. Înainte de aceasta, el era în arest la domiciliu.

Anterior, procurorul a cerut 11 ani de închisoare pentru Efremov. Potrivit avocatului artistului Elman Pashayev, clientul său nu s-a gândit să depună o cerere de grațiere și nu se aștepta la o pedeapsă ușoară.

Accidentul s-a petrecut pe 8 iunie în Piața Smolenskaya din Moscova. SUV-ul lui Efremov a zburat cu viteză mare pe banda care se apropia și s-a ciocnit frontal cu autoutilitara Lada. Șoferul mașinii interne, curierul Serghei Zaharov, a murit din cauza rănilor suferite în spital în dimineața următoare. Examinarea a constatat că, în momentul accidentului, Efremov se afla în stare de ebrietate.

La 31 august, actorul a depus pentru prima dată mărturie în care a declarat că nu consumă droguri și nu știe de unde provin urmele substanțelor ilegale în corpul său, deși anterior confirmase, la un examen psihologic și psihiatric, că luase droguri ilegale în mod repetat și sistematic. Actorul a mai recunoscut că a băut o sticlă de vodcă în ziua accidentului. A doua zi, instanța a finalizat examinarea probelor din cazul Efremov furnizate de părți. În proces, aproximativ 20 de persoane au acționat ca martori.

În Moldova, a fost autorizat importul unui medicament anti-Covid-19
Articolul anterior
Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a demisionat
Articolul următor