Actorul şi regizorul Petru Hadârcă a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural”!

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a actorului şi regizorului moldovean Petru Hadârcă.

separator

,,Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran, pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii” domnului Petru Hadârcă, actor şi regizor”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale de la București.

Petru Hadârcă s-a născut pe 8 mai 1963, în orăşelul Sângerei. A absolvit Institutul de Teatru „B. V. Şciukin” din Moscova. A fost actor la teatrele „Luceafărul” şi „M. Eminescu” din Chişinău, precum şi la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti.

În perioada 1995-1997 este angajat prin colaborare la Teatrul „Nottara” din Bucureşti. Timp de mai mulţi ani a fost director artistic al Studioului de creaţie „Apropont” din Chişinău, al Teatrului muzical „Ginta Latină”. În prezent, actorul este Director General al Teatrului Naţional „M. Eminescu”.

În decembrie 2012, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a conferit titlul onorific de „Maestru în artă”.

Impresionant! Expoziție-concurs cu lucrările elevilor, dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri
Articolul anterior
Video! Interpreta de muzică populară Cristina Ceauș lansează o piesă emoționantă în memoria tatălui ei
Articolul următor
Alte articole interesante