Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum

Actorul Vlad Ciobanu a fost petrecut pe ultimul drum. Mai multe persoane au venit să-și ia rămas bun de la acesta.

separator
El a fost înmormântat la Cimitirul Central, transmite Tv8.md. Oamenii au putut să-și ia rămas bun de la Vlad Ciobanu în holul teatrului „Luceafărul”. Serviciul religios și înhumarea au avut loc la Cimitirul Central, Armenesc, la 12:30.

Actorul care a devenit renumit pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu, a murit duminică, 22 noiembrie. Vlad Ciobanu avea 53 de ani.  

Joe Biden, moment de candoare cu un copilaș care a început să plângă în timpul discursului său. „Îmi plac bebelușii mai mult decât…”

Președintele american Joe Biden a fost fotografiat în timp ce încerca să calmeze un bebeluș care a izbucit în plâns în timpul discursului său din cadrul evenimentului aniversar pentru Affordable Care Act.

În timp ce Biden ținea un discurs la Casa Albă, fiul congresmanului Jimmy Gomez a început să plângă, moment în care acesta s-a ridicat de pe scaun și a vrut să părăsească sala, pentru a nu-i deranja pe ceilalți.

Parlamentarul a fost oprit, însă, de Joe Biden.

„Este în regulă, ne plac bebelușii – nu trebuie să vă faceți griji pentru asta. E în regulă, e în regulă’, a dat asigurări președintele.

profimedia-0764732623
Biden hosts event for 13th anniversary of the Affordable Care Act

„De fapt, îmi plac bebelușii mai mult decât oamenii”, a adăugat el.

Apoi, Joe Biden l-a luat pe micul Hodge în brațe, l-a strâns la piept și apoi a început să se strâmbe la el pentru a-l înveseli. Imediat, copilul de doar patru luni a început să râdă.

În trecut, candidații la președinție obișnuiau să sărute capetele bebelușilor atunci când concurau pentru o funcție. Interacțiunea de joi i-a determinat pe unii din sală să glumească că acesta este un semn că Biden va candida din nou în 2024, scrie digi24.ro, conform DailyMail.

Joe Biden on Affordable Care Act - Washington
profimedia-0764725551
profimedia-0764726077

O mamă și-a ucis ambii băieți, iar apoi și-a luat zilele. Vecinii nu înțeleg de ce a recurs femeia la un astfel de gest: „Păreau complet normali, o familie fericită”

O familie s-a spulberat, după ce mama și-a ucis cei doi fii și apoi și-a pus capăt zilelor. Motivul halucinant pentru care femeia a ales să pună punct atât vieții sale, cât și vieților copiilor.

Incident halucinant în Marea Britanie, acolo unde o mamă în vârstă de 47 de ani a fost descoperită moartă, alături de trupurile neînsuflețite ale celor doi copii ai săi. Băiețeii aveau 9, respectiv 7 ani.

Mama celor doi băieți i-ar fi ucis pe cei doi, i-ar apoi și-ar fi pus capăt zilelor.

Vecinii familiei spun că mama băieților nu s-a comportat niciodată neobișnuit. Ei erau originari din Polonia, stabiliți în Marea Britanie.

Cadavrele celor trei membri ai familiei au fost descoperite la data de 9 martie, după ce autoritățile au forțat intrarea în casa în care aceștia locuiau.

Autoritățile au fost șocate când au văzut oroarea comisă. Mama copiilor i-ar fi asfixiat pe aceștia cu ajutorul unui colier de plastic, după care s-ar fi sinucis. Examinările post-mortem spun că motivul decesului în cazul tuturor membrilor familiei este spânzurarea.

„Maximus era pe pat în timp ce Alexander stătea întins pe podea lângă pat”, a transmis Oliver Stride, reprezentant al comandamentului specializat în criminalitate al Poliției Metropolitane din Londra, notează Kanald, conform Daily Mail.

De ce ar fi recurs femeia la un astfel de gest oribil?

Potrivit autorităților, cel care a identificat trupurile fără viață este chiar tatăl copiilor. Bărbatul a divorțat de mama băieților cu mai mult timp în urmă, iar cei care au cunoscut-o pe femeie spun că despărțirea ar fi făcut-o să recurgă la un asemenea gest cutremurător.

Localnicii sunt de-a dreptul îngroziți de ceea ce s-a petrecut la ei în cartier. Zona era considerată una liniștită. 

Membrii familiei erau apreciați și respectați de vecini

Localnicii mai spun că această familie nu a făcut niciodată probleme și erau văzuți drept persoane cumsecade.

Interesant este că, cu puțin timp înainte ca femeia să îi ucidă pe fii săi, una dintre vecinele sale i-a văzut pe cei trei în parc și, după părerea ei, aceștia erau foarte fericiți.

„Este cu adevărat șocant. Suntem o comunitate atât de strânsă, căreia îi pasă cu adevărat unul de celălalt”, „Erau polonezi. Prietena mea de peste drum a spus că nu l-a văzut pe soț de ceva vreme. Obișnuiam să o văd pe bunică plimbându-i pe cei doi copii. Obișnuiam să văd familia mergând până în parc și la oficiul poștal și mereu ne salutam”, au povestit vecinii polonezilor.

Elveția instalează panouri fotovoltaice între șinele de cale ferată

Start-up-ul elvețian Sun-Ways instalează în premieră pentru întreaga lume panouri fotovoltaice între șinele de cale ferată în zona vestului țării.

Premieră: Un start-up instalează panouri fotovoltaice între șinele ferate

Măsura vine în contextul în care schimbările climatice împing tot mai tare Europa să facă tranziția spre energia verde, astfel că întreprinzătorii și companiile încearcă să valorifice și cele mai puțin obișnuite locuri în acest sens, transmite bani.md.

Inspirată de demersul elvețienilor, societatea feroviară germană Deutsche Bahn experimentează de altfel și ea cu un sistem similar.

Start-up-ul Sun-Ways este însă primul care folosește panouri fotovoltaice detașabile, proiectul fiind derulat în colaborare cu Institutul Federal de Tehnologie din Lausanne.

„Aceasta este, de fapt, inovația. Și este de altfel una esențială din moment ce șinele de cale ferată trebuie să aibă parte de lucrări de mentenanță din când în când”, a declarat Baptiste Danichert, cofondator Sun-Ways.

Cât despre modul în care acestea vor fi instalate, un tren special conceput de compania elvețiană de mentenanță a șinelor Scheuchzer va merge pur și simplu cu viteză mică pe deasupra șinelor, așezând panourile solare precum un „covor” fotovoltaic.

Electricitatea produsă în acest fel nu va fi folosită însă la alimentarea rețelei feroviare, ceea ce ar fi, conform sursei citate, un lucru prea complicat, urmând să fie direcționată în schimb către alimentarea cu energie a caselor din zonă.

Compania Sun-Ways are de altfel planuri mari cu invenția sa, reprezentanții acesteia luând chiar în considerare să instaleze astfel de panouri pe întregul circuit de cale ferată al Elveției, ce măsoară peste 5000 de kilometri.

Dacă acest lucru ar fi realizat, panourile fotovoltaice ar acoperi o suprafață echivalentă cu 760 de stadioane de fotbal. Video:

Povestea fabuloasă a femeii de 100 de ani care s-a vindecat de Covid. ,,A trecut prin atâtea, n-avea cum să o învingă!”
Articolul anterior
Peste 10 tone de prune moldovenești au fost distruse în Rusia
Articolul următor