Actorul Vlad Ciobanu are nevoie de ajutorul nostru! Cum poți face o donație

Să-l ajutăm pe actorul Vlad Ciobanu să învingă leucemia! Talentatul și cunoscutul actor basarabean se află internat într-un spital din Iași. Situația este una critică, iar tratamentul implică cheltuieli substanțiale, mult prea mari pentru veniturile modeste ale unui om de artă din țara noastră.

separator

Vitalie Ciobanu, fratele actorului, a lansat un apel prin care roagă oamenii de bună credință să ajute familia în aceste clipe de încercare:

„Dragi prieteni,
Vă rugăm să ne ajutați să achităm tratamentul fratelului meu, Vlad Ciobanu, actor, regizor, profesor de Arta Actorului, diagnosticat cu leucemie mielomonocitară acută. Este internat la IRO Iași, secția Hematologie. Vlad a făcut tratamentul de chimioterapie, acum începe o perioadă foarte importantă și dificilă – reabilitarea. Ne rugăm să o traverseze cu bine.

Am deschis un cont bancar la care puteți transfera donațiile Dumneavoastră financiare în Euro, Dolari și MDL. Deținătorii de carduri RON pot face de asemenea donații în Euro sau Dolari.

Am încredere că această colectare de fonduri, pe care o facem pe mai multe căi și din diverse surse, ne va ajuta să facem față greutăților ce ne așteaptă pe acest drum sinuos și dificil, care este însănătoșirea lui Vlad. Brusc, nimic nu mai poate avea importanță decât salvarea unei vieți. E o probă de umanitate pe care destinul ne-o rezervă din când în când. Familiei noastre, în orice caz.

Nu reușesc să răspund fiecăruia dintre Dumneavoastră, dragi prieteni, mi se blochează calculatorul, nu mai deslușesc tastele, dar să știți că pe toți vă văd și prețuiesc fiece leu, fiece bănuț pe care îl sacrificați pentru Vlad, iubitul meu frate. Sunt picăturile din care se compune un ocean. Oceanul solidarității, iubirii și compasiunii. Vă mulțumesc!”, a menționat Vitalie Ciobanu.

Vlad Ciobanu – regizor, actor, profesor de Arta Actorului – omul care și-a aflat vocația grație unui film – „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu în 1987. Vlad Ciobanu este bine cunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrelor „Luceafărul” și „Eugene Ionesco” din Chișinău. A montat numeroase spectacole pe scene profesioniste din Chișinău, a regizat și interpretat roluri în spectacole radiofonice. A inspirat zeci de tineri actori pe care i-a îndrumat în calitatea sa de profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Discipolii săi activează în toate teatrele importante din Republica Moldova, mulți dintre ei se regăsesc în trupele unor prestigioase colective din România.

Vlad Ciobanu este în prezent director general al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău – instituție în cadrul căreia realizează proiecte culturale în diverse domenii: arte scenice, literatură, arte plastice, media etc.

Să-l ajutăm pe Vlad Ciobanu să-și recapete sănătatea, să revină în sânul familiei și să-și reia activitatea de om de teatru și profesor, de strălucit creator dedicat trup și suflet meseriei sale!

Cum poți face o donație din orice colț al lumii!

Donații pe platforma deschisă în Facebook

Donații prin Paypal.com

Donații pe www.gofundme.com

Număr de card bancar (Moldindconbank): 5574 8402 5593 7397, Vitalie Ciobanu (transfer în orice valută: MDL, Euro, Dolari, RON)

Rechizite bancare:

Banca beneficiară MOLDMD2X
Valuta – MDL
BC MOLDINDCONBANK S.A.
IBAN MD91ML000000022520099526
Numele beneficiarului: Ciobanu Vitalie
***
Bănci corespondente:
Valuta – EUR
SOLADESTXXX
BENEFICIARY BANK –
MOLDMD2X
BC MOLDINDCONBANK S.A.
MD91ML000000022520099526
BENEFICIARY CUSTOMER – Ciobanu Vitalie
***
Valuta – USD
BLBBBY2X
BENEFICIARY BANK –
MOLDMD2X
BC MOLDINDCONBANK S.A.
MD91ML000000022520099526
BENEFICIARY CUSTOMER – Ciobanu Vitalie

Republica Moldova anulează regimul liberalizat de vize cu o țară

Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador va fi anulat. 57 de deputați au votat, în prima lectură, pentru denunțarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republica Ecuador, scrie noi.md.

Inițiativa de denunțare a acestui ACORD aparține Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în contextul unor recomandări ale Comisiei Europene. Instituția a constatat, în mai multe rapoarte, că politica statului nostru în domeniul vizelor nu este pe deplin raliată la lista țărilor terțe, ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru șederea pe termen scurt în UE. În context, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova să ajusteze politicile în acest domeniu, în special cele care vizează țările care prezintă riscuri de migrațiune ilegală sau de securitate pentru Uniunea Europeană. De menționat că cetățenii Republicii Ecuador au nevoie de vize pentru a călători în țările membre UE. Autoritățile menționează că denunțarea Acordului nu va avea consecințe negative, întrucît cifra schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Republica Ecuador este de 300 de mii de dolari. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetățenilor a fost semnat în anul 2012 și a intrat în vigoare trei ani mai tîrziu.

În ce țară trăiesc cei mai mulți miliardari. Orașul care se află în fruntea listei globale a bogaților

Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite CNBC citat de nexta.ro.

Este pentru prima dată când cel mai populat oraş din India ocupă primul loc în Asia.

În fruntea listei globale a bogaţilor pe oraşe din 2024 se află New York (119), urmat de Londra (97).

În Asia, Mumbai – capitala financiară a Indiei – a avansat cu 92 de miliardari, potrivit Hurun. Urmează aproape Beijing (91) şi Shanghai (87).

În prezent, există 3.279 de miliardari la nivel global, o creştere cu 5% faţă de 2023, arată raportul.

Potrivit clasamentului ţărilor, China încă se află în fruntea listei cu 814 miliardari, chiar dacă ţara a pierdut 155 miliardari faţă de acum un an.

SUA s-au clasat pe locul al doilea, cu 800 de miliardari, în timp ce India s-a clasat pe locul trei, cu 271.

„China a avut un an prost. Crearea de bogăţie în China a trecut prin schimbări profunde în ultimii câţiva ani, cu bogăţia miliardarilor din proprietăţi imobiliare şi din surse regenerabile în scădere”, a remarcat firma de cercetare.

Zhong Shanshan din China, fondatorul şi preşedintele gigantului de apă îmbuteliată Nongfu Spring, şi-a menţinut locul de cea mai bogată persoană din China.

Colin Huang, fondatorul companiei de comerţ electronic Pinduoduo, a trecut în faţa CEO-ului Tencent, Ma Huateng, şi a luat locul al doilea în acest an.

SUA – care au adăugat 109 miliardari în 2023 – au doar cu 14 miliardari mai puţini decât China, potrivit Hurun.

Inteligenţa artificială a fost un factor important pentru creşterea numărului de oameni ultrabogaţi în SUA, arată raportul.

„În timp ce [CEO-ul Nvidia] Jensen Huang a ocupat multe titluri de ştiri în timp ce Nvidia a depăşit pragul unei capitalizări de 2.000 de miliarde de de dolari, catapultându-l în Top 30 al Hurun, miliardarii din spatele Microsoft, Google, Amazon, Oracle şi Meta au înregistrat creşteri semnificative ale averilor lor, în timp ce investitorii pariază pe valoarea generată de AI”, se arată în raport.

Indicele Bloomberg al miliardarilor a arătat că fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi CEO-ul Tesla, Elon Musk, sunt primii doi miliardari din SUA, cu o avere netă de 201 miliarde de dolari, respectiv 190 de miliarde de dolari.

Taylor Swift s-a alăturat listei miliardarilor Hurun Research, cu o avere netă de 1,2 miliarde de dolari, după ce şi-a început turneul Eras în martie şi a cântat până acum în SUA, America de Sud, Australia, Singapore şi Tokyo.

„Peste jumătate din averea ei provine din redevenţe şi turnee, inclusiv 190 de milioane de dolari din prima etapă a turneului Eras şi 35 de milioane de dolari din filmul său concert. Restul este susţinută de valoarea catalogului său muzical, în special după ce primele şase albume ale sale au fost vândute către Shamrock Capital pentru 300 de milioane de dolari în 2020”, se arată în raport.

După SUA, India a avut al doilea cel mai mare număr de noi adăugări de miliardari, cu 84 de membri noi pe lista sa a ultra-bogaţilor.

Naţiunea din Asia de Sud este acum economia cu cea mai rapidă creştere din lume, după ce PIB-ul a crescut cu 8,4% în perioada octombrie-decembrie.

În decembrie, bursa din India a depăşit-o pe cea din Hong Kong, devenind a şaptea ca mărime din lume, iar acum este evaluată la peste 4.000 de miliarde de dolari, au arătat datele Refinitiv.

Preşedintele Reliance Industries din India, Mukesh Ambani, continuă să fie cea mai bogată persoană din Asia şi a unsprezecea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere totală netă de 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg.

În ianuarie, Gautam Adani, fondatorul şi preşedintele Grupului Adani, l-a depăşit pentru scurt timp pe Ambani, dar acum este cu trei locuri în urmă, cu o avere netă de 97,9 miliarde de dolari, au arătat datele Bloomberg.

Cauzele judiciare de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat

Cauzele de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat. Acest lucru este prevăzut într-un proiect adoptat în cadrul ședinței plenare de astăzi, precizează un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova, scrie radiochisinau.md.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de către deputata din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, și prevede modificarea Legii taxei de stat. De asemenea, documentul conține modificări ce vor exclude dubla impunere în ceea ce privește achitarea taxei de stat.

Proiectul mai instituie scutirea de la taxa de stat pentru radierea din evidența la domiciliu. De asemenea, proiectul prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru executorii judecătorești și organele cu atribuții de administrare fiscală, indiferent de calitatea lor procesuală.

Prin modificările propuse sunt eliminate incertitudinile cu referire la cererile de chemare în judecată în acțiunile cu caracter nepatrimonial și se instituie scutirea de la plata taxei de stat în contenciosul administrativ. Totodată, este adusă claritate în privința cererilor de partaj, taxa de stat, în acest caz, va fi achitată reieșind din valoarea bunurilor pretinse.

Proiectul de lege a fost votat, în a doua lectură, de 71 de deputați.

1.280 de asistente medicale s-au infectat cu virusul Covid-19 în Republica Moldova
Articolul anterior
Moldova a primit 20 milioane euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene
Articolul următor