Actrița Eugenia Botnaru s-a stins din viață

Actrița Eugenia Botnaru s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Uniunea Teatrală din Moldova a făcut anunțul trist pe o rețea de socializare.

„Uniunea Teatrală din Moldova este îndurerată de trecerea la cele veșnice a actriței Eugenia Botnaru, Maestru în Artă. Ne exprimăm regretul profund și condoleanțele pentru cei apropiați! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesaj.

Eugenia Botnaru s-a născut la 3 ianuarie 1936, în satul Gribova, raionul Drochia, Republica Moldova. 

A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” din Chișinău în ani 1958–1962, în clasa profesorilor V. Gherlac, P. Baracci, V. Cupcea.

A activat în trupa Teatrului dramatic „Aleksandr Pușkin” (azi Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău) în anii 1957–1989, după care la Teatrul folcloric „Ion Creangă” până în 1996. Din 1996, a activat în cadrul Asociației de Creație „Buciumul”.  

A jucat în sute de spectacole de teatru, film și spectacole radio. Are mulți discipoli, activând și în calitate de pedagog în domeniu. 

Generații întregi au crescut cu vocea ei inconfundabilă, cu jocul de mare talent în spectacolele ”Păsările tinereții noastre”, „Soacra cu trei nurori”, „Tata”, „Pomul vieții”, „Cât o fi să mai trăim”, „Muza de la Burdujeni”, „Zamolxe”, „Război și pace”, pelicula cinematografică „Singur în fața dragostei” și multe multe altele.

E în culmea fericirii! O cunoscută bloggeriță de la noi va deveni mămică a doua oară
Articolul anterior
Maia Sandu a avut o întâlnire cu Înalt Preasfinţitul Vladimir
Articolul următor
Alte articole interesante