Actrița româncă Draga Olteanu-Matei se află în comă

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, relatează Realitatea PLUS.

separator

Actrița Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, se află în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Din păcate, marea actriță este în comă, cu hemoragie digestivă, potrivit Dianei Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași. Prognosticul medicilor este rezervat. În acest moment este intubată.

Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț după ce s-a pensionat din lumea teatrului, fiind stabilită în casa unei bune prietene, după cum a mărturisit, prietenă care are o pensiune în oraș.

Draga Olteanu s-a pensionat în 2007 de la Teatrul Naţional. La Piatra Neamţ a fost numită cetăţean de onoare. Actrița a suferit în ultimii șase ani, după ce soțul său, care i-a fost alături aproape 50 de ani, a murit.

Draga Olteanu-Matei a scris în ultimii ani câteva piese de teatru și i-a încurajat pe tinerii actori din Piatra și din Iași, potrivit relatărilor din presa locală. Artista a înfiinţat și o companie de actorie „Teatrul Vostru”, primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti.

Pe 24 octombrie, marea actriță a intrat în al 87-lea an al vieții. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Draga Olteanu-Matei a avut o carieră de aproape şase decenii – roluri extraordinare în 90 de filme, peste 50 de piese de teatru şi televiziune. Cele mai importante premii pentru activitatea sa au fost Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, în 2002. Premiul Gopo şi premiul UNITER pentru întreaga carieră, dar şi Premiul TVR pentru Cea mai iubită actriţă.

Anunț important! Moldovenii din România, care merg la vot, trebuie să dețină 2 acte. Iată care sunt acestea!
Articolul anterior
Italia înregistrează un record negativ de cazuri noi de COVID-19 şi raportează 550 de decese în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante