Actrița și regizoarea Victoria Roșca, reflecții și mesaj inedit de Paște. ,,Dureri date cu var”

Actrița și regizoarea Victoria Roșca, autoarea vlogului Zâmbărele, și-a surprins admiratorii virtuali cu un mesaj inedit de Paște. Pentru o clipă, toată lumea s-a văzut acolo, lângă cei dragi, lângă vatra părintească.

Atât de firesc, atât de sincer… Reflecțiile actriței și mesajul acesteia:

,,Dureri date cu var.
Făcute bardiură.
Uitate sub țolincul pus la soare, lângă liliacul gata, gata să dea în floare.
Mese lungi întinse la casa din vale.
Oameni. Neamuri. Lume. Diferită.
Prin șopote auzi: “Hristos a înviat!”
Unii susțin că e cu C, Cristos!
Și dialogurile se abat din mers.
Uită lumea de ce s-a întâlnit.
Cine i-a adunat și în general.
Uită.
Uită ce vor. Uită să fie fericiți. Uită să se întâlnească pe-adevăratelea.
Iar fuga prin iarbă a celui mai mic, cu mâinile de roșu de la ou și prima zgârâietură pe barbă, cu lacrimi ce sar în față.
“-Tre’ să te uiți după copchil!
-Poți să te uiți și tu.”
Unul l-a luat în brațe și-a pornit cărarea. În părți. Deoparte.
Iar noi, uităm să ne bucurăm de primii pași. Și bucuria primului ou ciocnit, bâiguind.
Ce știm noi despre bardiurile date cu var, care vorbesc, mai ales de sărbători. Care apasă în umbra liliacului violet din colțul casei. Și despre tolincul întins în linii de diferite culori?! Nimic. Doar că uneori, trebuie să alegi cu cine împarți cozonacul în anumite zile. În rest, cu fiecare, măcar și de câteva ori în săptămână.
Și nu contează, cu H sau C, contează căldura cu cei care simt la fel.
Hristos a Înviat! Un nou început tuturor!💚”.

O fată de 18 ani a avut parte de surpriza vieții sale când s-a uitat în albumul foto al iubitului ei. Povestea a devenit virală pe TikTok

Leah Menzies, o fată de 18 ani din Australia, care și-a pierdut mama la doar 7 ani, a avut parte de o surpriză care i s-a părut desprinsă  dintr-un film. Îndrăgostită, dar supărată pentru că mama ei și iubitul ei nu se vor cunoaște niciodată, tânăra a trecut printr-un adevărat șoc când s-a uitat în albumul foto al băiatului.

Aflată în vizită la familia prietenului ei, Leah a avut parte de o surpriză care i-a adus în ochi lacrimi de fericire. Când mama acestuia i-a spus că vrea să-i arate ce mutrițe făcea fiul ei în copilărie, fata a fost încântată, dar când a deschis albumul cu poze, a trăit un adevărat șoc: educatoarea iubitului fusese chiar mama ei.

Leah a povestit această întâmplare desprinsă parcă dintr-un film într-un video pe TikTok, ce a devenit viral și a ajuns chiar și în presa internațională. Tânăra a recunoscut că nici nu știa că mama ei a predat la grădiniță, ci doar că a fost învățătoare. Până acum, aproape 40 de milioane de oameni au vizionat clipul, iar comentariile în care internauții și-au exprimat uimirea s-au adunat cu miile.

leah menzies
Mama lui Leah a fost educatoarea iubitului ei. / Foto: captură TikTok

sursa

Bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală va fi renovat și extins până la strada Bucovinei

Bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi extins, iar linia de troleibuz care traversează zona va fi prelungită până la strada Bucovinei. Proiectul a fost prezentat de Primăria municipiului Chișinău și va fi realizat în doi ani și jumătate, transmite IPN.

hartă) Primăria Chişinău anunţă că va extinde în lungime bulevardul Mircea  cel Bătrân

Ilie Ceban, viceprimarul municipiului Chișinău, care a prezentat proiectul, a menționat că accesul de intrare și de ieșire din sectorul Ciocana va fi mai ușor. Șoferii nu vor mai trebui să înconjoare pe la str. Milescu Spătarul și le va fi mult mai convenabil atunci când vor dori să iasă din oraș.

Totodată, în zona respectivă se prevede și prelungirea liniei de troleibuze. Linia de electricitate va fi prelungită până la str. Bucovinei, tot acolo va fi și o stație de dispecerat pentru troleibuze, a specificat Ilie Ceban.

În același timp, la intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei va fi creat un sens giratoriu, va fi instalat iluminat stradal, vor fi create și parcări pentru mașini. 

Potrivit viceprimarului, peste două-trei săptămâni va fi lansată licitația pentru proiectul respectiv. Pentru realizarea proiectului, în bugetul municipal sunt prevăzute 240 de milioane de lei.

Filmul ,,Metronom” a regizorului Alexandru Belc, a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la Cannes

Metronom, în regia lui Alexandru Belc, a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la Cannes.

Regizorul Alexandru Belc, premiat la Cannes pentru MetronomFoto: protv.ro

Producția evocă România anilor ’70 și mecanismele de represiune ale Securității printr-o poveste de iubire între doi adolescenți, marcată de trădare, libertate și iertare, transmite protv.ro.

Acesta a participat la secţiunea „Un Certain Regard”. 

Subiectul filmului

Potrivit sinopsisului filmului, în timp ce Ion Ţiriac şi Ilie Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc şi scriu scrisori la emisiunea “Metronom” de la Europa Liberă.

Când el primeşte aprobarea să plece definitiv din ţară, împreună cu familia, ei ştiu că trebuie să se despartă, dar nu se aşteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viaţă.

“Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică: Janis Joplin, Doors, Mircea Florian. Filmul e povestea unei generaţii care a râvnit la libertate, o generaţie pusă la încercare de regimul comunist al anilor ’70.

E o poveste de iubire între doi adolescenţi, dar şi o poveste personală despre trădare, libertate, iertare”, a declarat Alexandru Belc, care semnează scenariul şi regia filmului, citat de Agerpres. 

“Metronom” este o producţie Strada Film Internaţional (România), Midralgar (Franţa) şi Chainsaw Europe.

“Un Certain Regard prezintă filme ce redau o viziune specială asupra lumii şi adună, în fiecare an, cineaşti unici din întreaga lume într-o selecţie plină de diversitate şi aplomb”, a declarat Thierry Fremaux, directorul festivalului de la Cannes, care a ajuns anul acesta la cea de-a 75-a ediţie.

Sorina Obreja, sărbători alături de mama. Trei generații de femei!
Articolul anterior
Cu mai multă speranță! Cum a fost simțită și trăită sărbătoarea de Paște în acest an
Articolul următor