Adeptul unei secte a convins zeci de oameni să se înfometeze până și-au pierdut viața. Le-a spus că așa îl vor întâlni pe Iisus

47 de cadavre au fost exhumate în Kenya, în apropiere de orașul Malindi. Este vorba despre un predicator care le-ar fi spus oamenilor că trebuie să se înfometeze pentru a putea să îl întâlnească pe Iisus. Înainte de asta, el şi-ar fi botezat adepţii în iazuri. Poliția spune că printre morți se află și copii, scrie click.ro

Cadavrele au fost exhumate în estul Kenyei, în cadrul unei anchete privind secta ai cărei membri s-ar fi înfometat până la moarte. Mormintele, puţin adânci, se aflau într-o pădure, Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale a Veştilor Bune au fost salvaţi săptămâna trecută, scrie Observatornews.ro.

Liderul acestei Biserici, Paul Makenzie Nthenge, se află în arest, în aşteptarea unei înfăţişări în instanţă. Televiziunea de stat KBC l-a descris ca fiind ,,liderul unui cult” şi a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Unul dintre aceste morminte ar conţine cadavrele a cinci membri ai aceleiaşi familii, trei copii şi părinţii lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiţie Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: ,,Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”

Adepții au fost botezați în iazuri și au postit pentru a-l întâlni pe Iisus

Predicatorul Nthenge a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi susţine că şi-a închis biserica în 2019, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune. El le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru a se ,,întâlni cu Iisus”. Cotidianul kenyan The Standard a scris că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliţia l-a arestat pe Nthenge la 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat până au murit. Ministrul kenyan de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată şi declarată loc al crimei. Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea, şi-ar fi botezat în iazuri, apoi leadepții i-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Iisus.

Kenya este o ţară religioasă şi au mai existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate, menţionează BBC.

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Cod Galben de vânt puternic în țară!

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru mâine, 29 martie.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizmentul va fi valabil în intervalul orelor 08:00-18:00. Astfel, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii;

Se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi;

Este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî; evitarea folosirii focului deschis.

Iuliana Beregoi, schimbare radicală de look
Articolul anterior
Povestea bărbatului care trăiește singur pe o insula privată. Lumea crede că stă în lux
Articolul următor