Adevăratul Mowgli. Povestea omului crescut de lupi, ajuns în grija oamenilor de la un orfelinat

Povestea lui Mowgli din Cartea Junglei ar fi fost inspirată din viața reală. Un copil care fusese crescut de lupi până la vârsta de circa 5 ani a fost descoperit în februarie 1867, de un grup de vânători prin jungla deasă din Bulandshahr, Uttar Pradesh, India.

Copilul era într-o haită care trăia într-o peșteră. Vânătorii au văzut lupii intrând și au decis să îi ucidă. Au dat foc la gura de intrare în peșteră, iar, în scurt timp, lupii au ieșit afară, fiind împușcați unul după altul de către oamenii înarmați.

După ce au ucis toate animalele, vânătorii au auzit un ţipăt în întunericul peşterii. Când s-au dus să verifice despre ce era vorba, și-au dat seama că acesta nu era vreun pui de lup, ci un tânăr băiat uman, nu mai mare de 6 ani, care alerga în patru labe și mârâia într-o manieră bestială la vânători. Așa începe povestea ciudată a lui Dina Sanichar, „Băiatul-lup”.

La început, băiatul nu a putut fi abordat, fiind la fel de sălbatic ca lupii care fuseseră uciși și mușca pe oricine se apropia de el. Totuşi, după ce a reuşit să fie prins, a fost dus la orfelinatul misiunii Sikandra, din orașul Agra, unde a fost numit Dina Sanichar.

Băiatul umbla în patru labe oriunde mergea și era incapabil să vorbească sau chiar să înțeleagă limbajul uman, răspunzând tuturor eforturilor de a comunica doar cu mârâituri, urlete sau scâncete.

Își ascuțea dinții rozând oase

Băiatul a refuzat la început să fie îmbrăcat în haine, smulgându-le de pe corp de fiecare dată când erau puse pe el. De asemenea, nu mânca altceva decât carne crudă, refuzând toate celelalte alimente oferite. Relatările rămase în folclorul indian mai susțin că își ascuțea dinții rozând oase și nu dădea absolut niciun semn al unei expresii emoționale normale a omului – cum ar fi zâmbetul sau râsul.

Băiatul a umblat mulți ani doar în patru labe

baiat salbatic jungla

La un moment dar ar fi dat anumite semne de inteligență, începând să bea dintr-o ceașcă. Deși a devenit mai puțin agresiv și mai docil de-a lungul timpului, Sanichar nu și-a arătat nicio dorință de a forma vreo legătură cu vreun om. Singura dată când a stabilit o legătură cu o altă ființă umană a fost atunci când un alt copil sălbatic, ca şi el, a fost adus în orfelinat. Când prietenul său a murit tragic din motive necunoscute, Sanichar şi-a petrecut zile întregi urlând de tristețe.

Misionarii au reușit să îl învețe, într-o oarecare măsură, comportamentul uman ca de exemplu să mănânce dintr-o farfurie, să poarte haine și să meargă în poziție verticală. În cei peste 20 de ani pe care i-a petrecut la orfelinat printre oameni, Sanichar a consumat aproape tot timpul carne crudă, deși, uneori, accepta şi carne gătită. El nu a putut niciodată să vorbească, să citească sau să scrie, deși a arătat că înțelegea rudimentar unele cuvinte și fraze simple.

A devenit, în schimb, un fumător înrăit, lucru care i-a favorizat moartea timpurie – de tuberculoză, în 1895, la aproximativ 30 de ani.

sursa: www.ziare.com

Madonna, desfigurată de operațiile estetice. Cum a aratat diva de-a lungul anilor

Madonna, în vârstă de 64 de ani, nu mai are nevoie de prezentare. Este una dintre cele mai apreciate artiste, iar melodiile sale au ajuns de nenumărate ori în topurile muzicale. Din păcate, vedeta a căzut pradă dependenței de operațiile estetice și a ajuns să fie de nerecunocut. Cea mai recentă apariție a artistei i-a îngrozit pe fani!

Madonna a șocat publicul la decernarea Premiilor Grammy

Madonna a prezentat cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy și a reușit să surprindă publicul. Nu datorită unei ținute excentrice, așa cum deja ne-am obișnuit, ci pentru că pur și simplu a fost nerecunoscut. Artista a trecut de n ori pragul medicului estetician, iar rezultatele lasă de dorit. Și-a injectat mult prea mult acid hialuronic pentru a ține departe semnele trecerii timpului, iar chipul său pare ca de ceară, lipsit de expresii faciale.

Cum a arătat Madonna de-a lungul anilor:

Adele, cu ochii în lacrimi la Premiile Grammy. A fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral

Adele și-a împlinit un vis mai vechi, iar aici nu ne referim la câștigarea a două premii Grammy în aceeași seară. Cântăreața britanică a fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral, scrie perfecte.ro.

Adele declara într-un interviu că nu l-a întâlnit niciodată în persoană pe Dwayne ”The Rock” Johnson, dar că își dorește cu disperare asta. „Cred că aș plânge mult”, spunea artista în decembrie 2021.

La gala Pfremiilor Grammy 2023 de luni dimineață, gazda evenimentului, Trevor Noah, i-a mărturisit că și actorul este un mare admirator al ei și al muzicii sale. 

După câteva zeci de secunde de suspans, comendiantul a dezvăluit că pe lista invitaților se află cineva pe nume The Rock. Dwayne Johnson și-a făcut apariția din mulțime și a luat-o în brațe pe Adele, emoționată la culme de surpriza organizatorilor.

La un moment dat, The Rock o sărută pe gură pe Adele, iar sala este în delir. Cântăreața era împreună cu iubitul ei, Rich Paul, și cu Lizzo, care au fost la fel de surprinși.

Surpriza a continuat, fiindcă The Rock a prezentat nominalizările pentru cea mai bună interpretare pop solo, dar și câștigătorul, care a fost chiar Adele.

Cei doi au petrecut multe ore împreună după Premiile Grammy 2023 și s-au fotografiat în toate ipostazele.

Haine, încălțăminte, dar și electrocasnice, aduse ilegal din Franța și Germania. Urmau să ajungă pe piața de la noi

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar de model “Mercedes-Benz Tourismo”, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite.

În urma verificărilor au fost depistate haine și încălțăminte în cantități comerciale, toate nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 37 de ani, cu dubla cetățenie (RM/RO).

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Iar funcționarii postului vamal Costeşti, în comun cu funcționarii Centrului Chinologic, au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes-Sprinter”, ce se deplasa pe rută neregulată Germania – Republica Moldova.

Urmare a verificărilor, printre bagajul neînsoțit au fost depistate bunuri de uz casnic noi, în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 32 de ani, cetățean al Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Momentul în care un urs își vede pentru prima dată reflexia în oglindă. Reacția lui i-a lăsat fără cuvinte pe internauți
Articolul anterior
Emilian Crețu, mândru! Selfie alături de un star internațional la reîntoarcerea din Bali!
Articolul următor