Adevărul nebănuit despre relația dintre Lady Diana și Regina Elisabeta! Promisiunea secretă a suveranei

Autorul și expertul regal Andrew Morton, o figură cheie pentru cea mai tumultoasă perioadă din viața familiei regale, a colaborat cu Prințesa Diana pentru a scrie una dintre cele mai importante cărți despre relațiile din interiorul monarhiei britanice. 

«Regina Elisabeta a susținut-o foarte mult»

Cartea lui Andrew Morton, din 1992, despre Prințesa Diana l-au transformat într-o figură cheie. Acesta a scris cartea «Diana: Her True Story», în care Prințesa Diana ar fi fost sursa secretă de informații pentru toate destăinuirile. 

Recent, Andrew Morton și-a reamintit acea perioadă tumultuoasă într-o nouă carte, The Queen: Her Life, out now, care surprinde, printre altele, și relația dintre regretata Regină Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Deși s-a insinuat foarte mult despre maniera în care Regina a perceput acțiunile, adeseori controversate, ale Dianei, se pare că adevărul este altul. 

„Ea a susținut-o foarte mult pe Diana”, a dezvăluit Morton pentru People.com „Diana a simțit întotdeauna că Regina este un fel de arbitru conjugal și că ar trebui să intervină asupra relației lui Charles cu Camila Parker Bowles. Dar strategia Reginei a fost să spere că situația se va îndrepta de la sine”, a declarat Andrew Morton. 

 Lady Diana și Regina Elisabeta

Cum a reacționat Regina Elisabeta la divorțul dintre Charles și Diana?

La începutul anilor ’90, toate privirile erau ațintite asupra Prințesei Diana și a prințului Charles, din cauza zvonurilor despre problemele conjugale prin care treceau.

Deși Regina Elisabeta a II-a era extrem de conștientă de ruptura dintre fiul ei și Lady Diana, suverana nu era pregătită pentru a expune public acest aspect din viața familiei regale.

În ciuda problemelor, Diana a stat lângă Regină pe balconul Palatului Buckingham pentru salutul oficial și s-a alăturat familiei regale la Castelul Windsor pentru evenimentul anual de la Ascot. În culise, Regina și ajutoarele ei au încercat să gestioneze situația nefericită. 

La câteva zile după anunțul despărțirii, Diana a făcut o programare pentru a o vedea pe regina la Palatul Buckingham. Când a intrat în camera Reginei, Lady Diana a izbucnit în lacrimi, spunând că toată lumea era împotriva ei.

„Regina nu știa ce să facă”, și-a amintit apoi una dintre servitoare. 

„Regina a detestat dintotdeauna acest gen de confruntare dramatică, nu mai avuse parte de o asemenea situație până la acel moment și nici de atunci”, a declarat expertul regal.

Conversația dintre Regina Elisabeta și Prințesa Diana a durat o oră, în decursul căreia fosta soție a lui Charles a fost adeseori copleșită de emoții, însă suverana liniștit-o. Elisabeta a II-a, fiind o mamă la rândul ei, i-a promis Dianei că indiferent ce se va întâmpla, dreptul acesteia la custodia celor doi fii, Henry și William, nu va fi niciodată contestat. Acest moment a fost o ușurare profundă pentru prințesă, care își făcuse griji în privința acestui aspect, cu mult înainte de separarea efectivă de Charles. 

sursa

Salariile miniștrilor și bugetarilor vor crește

Salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. În același timp, oficialul a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor, scrie nordnews.md.

Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV.

Sunt câteva măsuri, care sunt targhetate. O să vă dau câteva exemple. În afară de această măsură de 1300 de lei, impactul ei este de 3,4 miliarde de lei și practic acoperă această creștere de 3,7 miliarde. Și alte măsuri cu mult mai targhetate cum este majorarea claselor de salarizare pentru angajații din cadrul Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor – este o majorare de câteva clase. De asemenea, este majorarea claselor de salarizare pentru unii angajați de la CEC, majorarea claselor de salarizare pentru câțiva angajați din cadrul Consiliului Audiovizual. Aceste categorii sunt excepția la cei 1300 de lei”, a precizat Budianschi.

O femeie cere despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că îi ia mai mult timp să gătească un produs decât scrie pe ambalaj

O femeie din statul american Florida a dat în judecată un producător de alimente și cere despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât scrie pe ambalaj, relatează NBC News, citează digi24.ro.

Femeia spune că prepararea pastelor cu brânză Velveeta la microunde durează mai mult de 3 minute și jumătate, chiar dacă pe ambalaj se spune că sunt „gata în 3 minute și jumătate”. În opinia ei, acest lucru este o „fraudă”.

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Florida.

Femeia susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj – inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de preparare este mult mai mare.

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere.

În replică, producătorul de alimente a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor”.

Poleiul face victime: Fracturi, luxații și traumatisme! Peste 130 de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheață

Data de 6 decembrie poate fi numită ziua incidentelor. Peste 130 de persoane au ajuns la spitalul de urgență din Chișinău în ultimele 24 de ore după ce ar fi alunecat și căzut pe gheața formată pe străzi și trotuare. Unii dintre aceștia au fost internați în spital, scrie echipa.md.

DORINA ARSENE, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „Pe parcursul ultimelor 24 de ore la IMU Chișinău au ajuns 131 de pacienți cu diverse traume din cauza timpului de afară. 32 de pacienți s-au adresat cu fracturi de gleznă, gambă sau umăr și au necesitat internare. Vârsta pacienților este de la 30 la 70 de ani. Toți pacienții au primit îngrijirile necesare, iar starea lor este de gravitate medie”.

Potrivit medicilor, ceilalți peste 100 de pacienți au investigați, după care, lăsați să meargă acasă pentru tratament ambulator. În acest context, medicii recomandă oamenilor să fie atenți pe străzi, mai ales atunci când urcă sau coboară treptele, pentru a evita căderile și traumatismele.

Amintim că în data de 6 decembrie, pe străzile din Chișinău s-a format polei, transformând șosele și trotuarele în adevărate patinoare. Ulterior, primarul capitalei a anunțat că pe parcursul nopții, toate arterele principale, secundare și accesele spre suburbii au fost prelucrate cu antiderapant.

România construiește o cale ferată pentru Calea Ferată din Moldova
Articolul anterior
MAEIE s-a autosesizat cu privire la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia
Articolul următor