Administrația Spitalului CR prezintă scuze și regretă că a încurcat hainele mamei răpuse de Covid

Administraţia Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” regretă incidentul şi prezintă scuze după că a încurcat lucrurile personale ale unei tinere care a murit de COVID-19.

separator

Familia unei femei de 27 de ani din satul Găuzeni, raionul Şoldăneşti a primit săptămâna trecută o geantă cu lucrurile altor bolnavi decedaţi de COVID-19 şi nu cele ale tinerei, scrie publika.md.

În răspunsul primit, reprezentanții spitalului au explicat că eroarea a avut loc din cauza volumului excesiv de muncă și a surmenajului. Infirmiera care s-a ocupat de bunurile victimei a confundat prenumele femeii decedate şi a oferit rudelor acesteia o altă geantă.

Familia nu a deschis geanta imediat şi a depistat mai târziu că lucrurile nu îi aparțineau tinerei. Problema s-a rezolvat ulterior.

Conducerea spitalului menţionează că pentru evitarea unor astfel de situaţii pe viitor, a fost perfectată instrucțiunea internă de primire a lucrurilor personale ale pacienţilor.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, tânăra decedată săptămâna trecută a făcut o formă gravă de COVID-19, cu pneumonie bilaterală şi edem pulmonar. Ea a lăsat în urmă doi copii, o fetiţa de şase ani şi un băieţel născut la începutul lunii septembrie.

Modele de manchiură care te vor inspira! Vezi cele mai noi tendințe din acest sezon!
Articolul anterior
O clasă și o grădiniță din Bălți, închise în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante