Adriana Ochișanu, despre greutățile prin care a trecut: ”Viața m-a făcut să fiu așa”

A trecut prin multă dragoste și ură, prin laude și discriminare, violență și afecțiune. Femeia asta este mai tare ca fierul, nu și-a schimbat sub nicio formă zâmbetul și cântecul. Adriana Ochișanu rămâne mereu aceeași interpretă în jurul căreia se adună multă lume. Voința ei, optimismul și energia te atrag necondiționat. Cântecul și vorba parcă îi sunt de o mamă, scrie vipmagazin.md.

Cum este să fii iubită și apreciată? Pentru că eu știu să iubesc mult și să dăruiesc muzică, oamenii transmit înapoi ceea ce simt. E ca un flux de energie.

Mă uit la fiica ta și parcă ai fi tu în copilărie. Exact, prin ea mă văd eu – copila. Prin ochii acestei minuni pot să mai trăiesc anumite clipe. Inima mea e împărțită în două jumătăți, bate pentru Cristi și pentru Mihaela.

Când ai simțit că poți mai mult decât îți imaginezi? Această transformare am început să o înțeleg atunci când m-am despărțit, m-am redescoperit și mi-am conștientizat valoarea. Abia în acele momente am găsit o femeie puternică și am realizat că eu pot mai mult. Dezamăgirile prin care am trecut m-au făcut să însușesc anumite lecții. Dacă atunci eram supărată, azi mulțumesc. Orice neajuns sau greutate, mâine îți poate fi bucurie sau o lecție utilă de viață.

Tu mereu știi să te ridici frumos din orice situație… Asta vine din experiență. Viața m-a făcut să fiu așa. Eu nu trec pe lângă lecțiile ei, pur și simplu îi studiez beneficiile.

Ai avut nevoie de explicații? Trădările prin care am trecut nu au cerut întotdeauna explicații. Cu unii oameni mult timp nu am comunicat și nici nu am insistat să o fac. Nu am căutat pe nimeni, niciodată. Cine a avut nevoie, m-a găsit. Cine mă dezamăgește o dată, știe că nu iert și nici mai revin la discuție. Închid ușa și am plecat.

Care este recompensa muncii tale? Aplauzele spectatorilor și sălile arhipline sunt cea mai sinceră recunoștință pentru un interpret. Atunci când auzi cum oamenii îți cântă piesele, nu există bucurie mai mare.

Concertul tău a adunat sute de oameni, e tot mai greu să fii persoană publică sau este deja ceva firesc? Uneori mi-aș dori să nu mă cunoască nimeni pe stradă și să fiu cum vreau, dar sunt și avantaje. M-am obișnuit cu dragostea și atenția lor, că atunci când nu e, îmi lipsește.

Muzica ta răsună pe ambele maluri de Prut… Acolo unde am avut spectacole, am avut parte și de bucurie. Muzica deschide uși, inimi, muzica nu are hotare, iar eu trăiesc cu fiecare piesă. Textele spun despre mine, vocea doar le îmblânzește.

Dar dragostea ta are hotare? Ca să fii iubită, trebuie să iubești. Muncesc foarte mult și aici și în România. Acolo unde te simți cel mai bine, acolo este și jumătatea ta. Contează să fie cineva, să te aprecieze prin felul cum ești și cine ești.

Care e secretul fericirii tale? Simplu, am început să spun nu. Pare nimic, dar de fapt în acest cuvânt stă aceeași esență ca și în da, doar că trebuie să știi când și cum le spui. Eu am început tot mai des să spun nu.

Când o femeie începe să ai aibă curajul să se simtă femeie? Noi mereu am demonstrat putere, doar că la început unii nu iau acest aspect în serios. Acum femeia a câștigat atâta teren, încât e rândul bărbaților să se afirme. Deși nimeni nimănui nu trebuie să demonstreze nimic, suntem cum suntem.

Dacă ar fi să dai un sfat și pentru alte femei, ce înseamnă să te iubești? Femeile mereu trebuie să aibă curajul să spună ce le doare. Nu lăsăm de azi pe mâine, așa gluma se îngroașă. Nu trebuie să te ascunzi de tine, dar să spui. Asta am învățat în timp, cândva nu eram așa, țineam totul în mine.

Cum trebuie să stabilim corect locurile? Pe prima poziție trebuie să fii tu însăți, bărbatul și apoi copilul. Ce te macină, să vorbești, să pui în discuție și niciodată nu trebuie să trăim viața altcuiva. Noi suntem cei care decidem.

Cum arată continuarea unui zâmbet? Exact ca și copiii mei!

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Orașul Severodonețk, în ruine. Imagini de groază filmate cu o cameră auto
Articolul anterior
Globurile de Aur 2023: Lista nominalizărilor la principalele categorii. Cine sunt marii favoriți
Articolul următor