Aeroportul Chișinău: 275 de moldoveni au revenit din Italia în ultimele 24 de ore

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 37.990 traversări, dintre care 19.460 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

separator
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: Leușeni – 7 030 traversări persoane; Sculeni – 5 345; Aeroportul Internațional Chișinău – 4 411; Otaci – 3 659; Giurgiulești-Galați – 3 489; Cahul – 2 026; comun Criva – 1 989 traversări persoane.

În limitele competențelor instituționale, dar și în conformitate cu Regulamentul Sanitar Internațional, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus (COVID -19). Acțiunile, menite să diminueze riscurile de răspândire pe teritoriul Republicii Moldova a sindromului respirator provocat de noul coronavirus, sunt concentrate pe sensul de intrare în țară și în special față de persoanele care sosesc din țările de risc sporit de infectare.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 18 466 traversări persoane, dintre care 10 182 treceri la frontiera moldo-română, 6 090 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 194 treceri a frontierei aeriene.

Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 275 de persoane. La toți călătorii acestor curse au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost oferite spre completare 489 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 2 712 de persoane.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cazuri de depistare la intrarea în Republica Moldova a persoanelor cu simptome sau posibil infectate NU au fost înregistrate.

Reiterăm apelul către participanții la traficul transfrontalier, să prezinte seriozitate și responsabilitate. Odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare Coronavirus, cât și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, ca ulterior personalul medical să fie în posibilitate de a monitoriza starea de sănătate, în perioada celor 14 zile de incubație a bolii.

Patriarhia Română a transmis recomandări pentru coronavirus: NU sărutați icoanele în biserică
Articolul anterior
Specialiștii CNAMUP: Când purtăm masca?
Articolul următor
Alte articole interesante