Aeroportul din Dublin a fost împânzit cu mesaje în limba română: „Dacă ești traficată pentru sex, te rog…”

Dramele din Caracal, România, care au scos la iveală, printre multe altele, și existența unor rețele extinse de prostituție și trafic de persoane, au ajuns și peste hotare, scrie libertatea.ro.

separator
În aeroportul din Dublin au apărut mesaje în limba română, la toate ghișeele poliției de frontieră care verifică pașapoartele cu textul: „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate”.

Dezvăluirea a fost făcută pe o pagină de Facebook de o româncă, ce a primit informațiile din Dublin.

„Astăzi, pe aeroportul din Dublin, toate birourile/gheretele poliției de frontieră care verifică pașapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul în limba română «Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate». Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a făcut rău instantaneu. Ofițerul de frontieră care mi-a verificat mie pașaportul mi-a spus că au pus afișele azi și deja el avusese un caz (era nici 10 dimineața). Ziceți voi ce sa făcem că eu am rămas făra aer”, este mesajul publicat de Andreea Munteanu.

Contactați, reprezentanții biroului de informații ai aeroportului din Dublin au evitat să dea un răspuns clar pe marginea subiectului.

„Vă mulțumim pentru solicitarea dumneavoastră, dar vă recomandăm să discutații cu direcția de imigranți pentru acest subiect”. Într-un alt răspuns, oficialii aeroportului au redirecționat întrebările referitoare la acest subiect la Departamentul de Justiție și Egalitate din Irlanda.

Aproape 3,5 milioane de pasageri au călătorit pe aeroportul Dublin în iulie, devenind cea mai aglomerată lună din istoria de 79 de ani a aeroportului. Aeroportul are zboruri către aproape 200 de destinații din 43 de țări, operate de 53 de companii aeriene și este al 11-lea aeroport cel mai aglomerat din Uniunea Europeană.

Ștefan Bănică într-o poză cu Alexandra Măceșanu, tânăra răpită. Mesajul dureros al artistului
Articolul anterior
Potrivit revistei Globe, soții Obama ar fi divorțat după 27 de ani de căsnicie
Articolul următor
Alte articole interesante