Aeroportul e aproape pustiu. Moldovenii nu se întorc acasă de Sărbători

Decorat de Sărbători își așteaptă oaspeții care anul acesta, însă, vor fi mult mai puțini decât în ceilalți ani. Din cauza pandemiei, mai mulţi moldoveni stabiliţi peste hotare nu pot să revină acasă de sărbători.

Poliția de Frontieră susține că intrările în ţară înaintea sărbătorilor de iarnă sunt de patru ori mai puține decât anul trecut. Aeroportul din Chişinău, care altă dată devenea un adevărat furnicar în această perioadă, acum este aproape pustiu din cauza restricțiilor de circulație.

„Cea mai aglomerată zi a fost pe 20 decembrie peste 21 mii traversări au fost, dintre care 16 mii au fost pe sensul de intrare în țară.”

Asta în timp ce, în 2019, cea mai aglomerată zi de dinaintea Crăciunului a fost 23 decembrie, când s-au înregistrat peste 80 de mii de traversări, de patru ori mai mult decât în acest an. Deși nu mai sunt cozi imense la punctele de trecere a frontierei, timpul de așteptare în vămile terestre a rămas aceleași. Şi asta pentru că moldovenii trebuie să completeze fișele epidemiologice.

sursa: www.publika.md

Opt decese, provocate de noul Coronavirus în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Medic despre ,,pașaportul de vaccinare Covid”: Este important
Articolul următor
Alte articole interesante