Africa este lovită de cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani. Video

Africa este lovită de cea mai mare invazie de lăcuste, a declarat vineri Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură. Invazia reprezintă o amenințare fără precedent pentru securitatea alimentară în întreaga regiune, unde peste 19 milioane de oameni din Africa de Est se confruntă deja cu un grad ridicat de deficiență alimentară.

separator
În Kenya, este cea mai gravă invazie din 70 de ani. „Această invazie actuală de lăcuste este semnificativ mai mare ca mărime și amploare decât a fost experimentată anterior în Kenya și în Africa de Est”, a spus dr. Stephen Njoka.

Condițiile meteorologice și climatice neregulate din 2019, inclusiv ploile abundente între octombrie și decembrie, sunt suspectate că au contribuit la răspândirea lăcustelor în regiune. Un ciclon care a străbătut nord-estul Somaliei și estul Etiopiei în decembrie, aducând ploi abundente în zonă, a creat condiții ideale pentru ca insectele să se reproducă pentru următoarele șase luni, a declarat Keith Cressman, ofițerul principal de prognoză a lăcustelor din FAO.

Roiurile pot crește de 400 de ori mai mari până în iunie. Invazia ar putea deveni o ciumă. Lăcustele au devastat deja mari teritorii de pășune și hrană vegetală.

Lăcusta de deșert este cea mai distructivă dintre toate speciile de lăcuste, din cauza vitezei și capacității sale de a se multiplica rapid. Potrivit FAO, insectele nu atacă oameni sau animale și nu există dovezi că acestea poartă boli care pot dăuna oamenilor. Totuși, distrug totul în calea lor. Potrivit FAO, un roi de dimensiunea orașului Paris poate devora mai multă jumătate din populația Franței.

Amenința trecătorii cu un cuțit. Un bărbat, reținut de polițiști, pe o stradă din Capitală

Un bărbat de 41 de ani a fost reținut de oamenii legii după ce amenința oamenii cu un cuțit pe strada Tighina din Capitală.

Reținut, după ce amenința cetățenii cu un cuțit

Cazul a avut loc pe strada Tighina din capitală. Polițiștii au fost anunțați precum că un bărbat amenință cu un cuțit trecătorii.

Imediat, polițiștii Secției asigurare ordine publică s-au deplasat la fața locului și au dezarmat suspectul. Bărbatul de 41 de ani a fost condus la Inspectoratul de Poliție Centru pentru documentare.

Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor, în cazul în care observă acțiuni ilegale să solicite intervenția poliției la numărul de urgență 112.

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, retras din funcție. Zelenski a semnat decretul

Ambasadorul Ucrainei în R.Moldova, Marko Șevcenko, a fost eliberat din funcție. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie deschide.md.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev au menționat că retragerea din funcție a lui Marko Șevcenko vine ca urmare a încheierii mandatului de patru ani.

De menționat că Marko Șevcenko a deținut funcția de ambasador al Ucrainei în R.Moldova din februarie 2020.

Delirul Moscovei: Lavrov, indecis dacă R. Moldova vrea să renunțe la regiunea transnistreană sau să o invadeze

Moscova continuă să lanseze falsuri cu scopul de a disemina frică în rândul cetățenilor R. Moldova. De această dată, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat guvernarea de la Chișinău că ar pregăti rezolvarea diferendului transnistrean pe cale militară, transmite RIA Novosti citată de deschide.md.

Se pare că R. Moldova a decis să renunțe la Transnistria. Chișinăul a respins multiplele propuneri ale transnistrenilor și Federației Ruse de a relua negocierile în formatul ”5+2”. Maia Sandu a declarat că o să organizeze referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană fără Transnistria. Probabil există dorința de unire cât mai rapidă cu România și obținerea, astfel, a unor posibilități adăugătoare. Poate că autoritățile de la Chișinău contează pe rezolvarea problemei transnistrene pe cale militară” a declarat Lavrov.

De asemenea, șeful MID-ului de la Moscova a acuzat Chișinăul că a decis să distrugă relațiile moldo-ruse.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au declarat în repetate rânduri că singura modalitate de rezolvare a diferendului transnistrean este pe cale pașnică, prin intermediul diplomației. În același timp, formatul de negocieri ”5+2” nu mai poate fi aplicat, întrucât un participant al său, Rusia, duce deja de mai bine de doi ani un război de agresiune împotriva altui participant, Ucraina.

În același timp, declarația lui Lavrov precum că guvernarea de la Chișinău vrea să distrugă relațiile moldo-ruse vine la doar două săptămâni după ce Moscova a sfidat autoritățile noastre și a deschis, fără permisiunea R. Moldova, șase secții de votare în stânga Nistrului în vederea alegerilor prezidențiale Rusia.

Bacalaureat 2020: USMF „Nicolae Testemițanu” lansează curs gratuit on-line de biologie
Articolul anterior
Alertă! Vremea se răcește brusc: ger de până la -12 grade celsius și ninsori
Articolul următor