Africa este lovită de cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani. Video

Africa este lovită de cea mai mare invazie de lăcuste, a declarat vineri Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură. Invazia reprezintă o amenințare fără precedent pentru securitatea alimentară în întreaga regiune, unde peste 19 milioane de oameni din Africa de Est se confruntă deja cu un grad ridicat de deficiență alimentară.

separator
În Kenya, este cea mai gravă invazie din 70 de ani. „Această invazie actuală de lăcuste este semnificativ mai mare ca mărime și amploare decât a fost experimentată anterior în Kenya și în Africa de Est”, a spus dr. Stephen Njoka.

Condițiile meteorologice și climatice neregulate din 2019, inclusiv ploile abundente între octombrie și decembrie, sunt suspectate că au contribuit la răspândirea lăcustelor în regiune. Un ciclon care a străbătut nord-estul Somaliei și estul Etiopiei în decembrie, aducând ploi abundente în zonă, a creat condiții ideale pentru ca insectele să se reproducă pentru următoarele șase luni, a declarat Keith Cressman, ofițerul principal de prognoză a lăcustelor din FAO.

Roiurile pot crește de 400 de ori mai mari până în iunie. Invazia ar putea deveni o ciumă. Lăcustele au devastat deja mari teritorii de pășune și hrană vegetală.

Lăcusta de deșert este cea mai distructivă dintre toate speciile de lăcuste, din cauza vitezei și capacității sale de a se multiplica rapid. Potrivit FAO, insectele nu atacă oameni sau animale și nu există dovezi că acestea poartă boli care pot dăuna oamenilor. Totuși, distrug totul în calea lor. Potrivit FAO, un roi de dimensiunea orașului Paris poate devora mai multă jumătate din populația Franței.

Bacalaureat 2020: USMF „Nicolae Testemițanu” lansează curs gratuit on-line de biologie
Articolul anterior
Alertă! Vremea se răcește brusc: ger de până la -12 grade celsius și ninsori
Articolul următor
Alte articole interesante