Aglomeraţie la mausoleul lui Lenin în prima zi de la redeschidere

Aglomeraţie la mausoleul lui Lenin în prima zi de la redeschidere. Sute de oameni au stat la rând pentru a vizita clădirea emblematică închisă în luna noiembrie anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Aglomeraţie la mausoleul lui Lenin: Sute de oameni stau în rând

Vizitatorii trebuie să poarte măşti sanitare, să păstreze distanţa socială, iar la intrare le este verificată temperatura.

Vladimir Lenin, conducătorul revoluției bolșevice din Imperiul Ţarist, a fost primul prim-ministru al Uniunii Sovietice.

El a murit în 1924 în urma unui atac cerebral.

sursa

Medvedev se teme ca armele nucleare ale Rusiei ar putea ajunge în mâinile „bandiților“

Adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că autoritățile ruse nu vor permite un scenariu în care armele nucleare ajung în mâinile bandiților, iar Ministerul de Externe al Rusiei asigură că rebeliunea va fi rezolvată „in viitorul apropiat.”

Russia's nuclear threat certainly not a bluff, warns Putin's ally | Deccan  Herald

„Nu vom permite ca evenimentele să urmeze scenariul astfel încât armele nucleare să ajungă în mâinile bandiților, oricât de mult le-ar plăcea criminalilor care au înnebunit”, a spus Medvedev, citat de agenția de propagandă RIA Novosti .

El a numit, de asemenea, actuala rebeliune armată o operațiune bine gândită și planificată, care vizează preluarea puterii în țară. În același timp, Medvedev a caalificat drept „minciuni“ acuzațiile lui Prigojin privind neîndeplinirea obligațiilor de către Ministerului Apărării și corupția oficialilor.

Totodată, într-o declarație oficială, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a avertizat țările occidentale să nu folosească situația politică internă din Rusia în scopuri proprii.

„Avertizăm țările occidentale împotriva oricăror indicii cu privire la posibila utilizare a situației interne a Rusiei pentru a-și atinge obiectivele rusofobe. Astfel de încercări sunt nepromițătoare și nu vor găsi un răspuns nici în Rusia, nici în rândul forțelor politice prudente din străinătate”, a spus MAE rus într-un comunicat. .

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse dă asigurări că „tentativa de rebeliune armată care a avut loc în Rusia se lovește de respingerea societății ruse”, iar rebeliunea în sine „este în avantajul inamicilor externi ai Rusiei”.

MAE rus își exprimă convingerea că „în viitorul apropiat situația își va găsi soluția, demnă de înțelepciunea veche a poporului rus și a statului rus”.

„Toate scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale vor fi îndeplinite”, asigură Ministerul rus de Externe.

sursa: www.adevarul.ro

Prigojin oprește marșul spre Moscova. Trupele se întorc înapoi de unde au pornit

„Am mărșăluit până la 200 de kilometri de Moscova. Acum a sosit momentul în care se poate vărsa sânge. Dându-ne seama de acest lucru, întoarcem coloanele și mergem în direcția opusă”, a declarat Prigojin într-o înregistrare audio.

Evgheni Prigojin la Rostov pe Don Foto Profimedia 1 jpg

Presa scrie că șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi acceptat propunerea președintelui belarus Alexandr Lukașenko de a opri mișcarea unităților de mercenari și de a lua măsuri de dezescaladare, transmite agenția rusa de presă TASS.

Aceeași sursă susține că, potrivit serviciului de presă al președintelui Belarusului, a fost elaborată o modalitate avantajoasă și acceptabilă de rezolvare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii Wagner.

TASS precizează că discuțiile dintre Lukașenko și Prigojin ar fi durat o zi întreagă.

Prigojin: „Războiul a fost necesar pentru o adunătură de lepădături”

Evgheni Progojin, conducătorul armatelor Wagner, care a inițiat ieri o rebeliune militară în Rusia, ceea ce a tensionat foarte mult situația internă a țării, a declarat, în cadrul unei adresări de jumătate de oră că, de fapt, nimeni de la bun început nu avea de gând să atace Federația Rusă, motiv pentru care războiul de astăzi din Ucraina, pornit de Kremlin, nu are niciun rost.

Pe lângă aceasta, Prigojin a subliniat faptul că Ministerul Apărării de la Moscova își minte proprii cetățeni, mușamalizând numărul adevărat de pierderi umane pe care le suportă armata rusească în Ucraina.

El a adus în atenție și faptul că adevăratul scop al „operațiunii miliatre speciale” nu este nici de departe „demilitarizarea” și „denazificarea” țării vecine.

Potrivit spuselor acestuia, inițial, planul Kremlinului era de a acapara Kievul în decurs de maxim 3 zile și de a schimba regimul din Ucraina, așezându-l la cârma țării pe cumătrul lui Putin, Victor Medvedciuk.

„Războiul a fost necesar pentru ca o adunătură de „lepădături” pur și simplu să celebreze și să-și facă PR”, a comentat Prigojin despre sensul războiului din Ucraina.

Conducătorul Wagner a mai spus că războiul și l-au dorit și oligarhii ruși, care timp de 8 ani de zile au „pilit” Donbasul, „dar se pare că acest lucru li s-a părut insuficient și și-au dorit mai mult”.

Totuși, Evgheni Prigojin nu a spus deocamdată un nume concret care se face responsabil în mod direct de războiul nemilos declanșat de Federația rusă în Ucraina, acum mai mult de un an, pe 24 februarie 2022.

sursa: www.jurnal.md

O fetiță de 5 ani din China, bătută și înfometată până la moarte de către părinți
Articolul anterior
Tort cu trei niveluri și casa plină de oaspeți. Cum Ala Pugaciova și-a sărbătorit ziua de naștere?
Articolul următor